Κεφτεδάκια με πατάτες και φέτα




 Υλικά 

 Κεφτεδάκια 

500γρ κιμάς  μοσχάρι

300 γρ κιμάς χοιρινός

2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη 

2 φέτες ψωμί[μουλιασμένο σε νερό και στημένο]

1 αυγό 

Αλάτι 

Πιπέρι 

1/2 κ.γ. κύμινο

1/4 κ.γ.κολιανδρο

1 κ.γ. ρίγανη 

1/4 κ.γ.μπαχάρι

Λίγα φύλλα δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένα 

2 κσ ελαιόλαδο

150 γρ τυρί φέτα 

 Πατάτες 

1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

2 φλιτζάνια νερό 

2 κσ μουστάρδα 

Χυμός από 2 λεμόνια 

1 κγ αλάτι 

1/4 κγ πιπέρι 

1/2 κγ θυμάρι 

1 κγ ρίγανη 

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο 

Εκτέλεση  

1️⃣ Σε ενα μεγάλο βαθύ μπολ απλώνουμε τον κιμά.

2️⃣ Προσθέτουμε το κρεμμύδι οπως είναι με τα υγρά του, το ψωμί, το αυγό, τα αρωματικά και αλάτι - πιπέρι και φυσικά το ούζο.

3️⃣ Ζυμώνουμε με τα χέρια μας πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά. Όσο πιο πολυ ζυμώνουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν τα κεφτεδάκια.

4️⃣ Θα τα αφήσουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο να δέσουν τα αρώματα και να σφίξει λίγο ο κιμάς με τα υλικά.

5️⃣ Απλώνουμε τιε πατάτες σε ενα ταψί και πασπαλίζουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το νερό με το λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά. 

6️⃣ Πλάθουμε στρογγυλές μικρές μπαλίτσες ή στο μέγεθος που θέλουν.

7️⃣ Παίρνουμε ένα ένα τα κεφτεδάκια και πατάμε ελαφρά να πλατύνει.Κάνουμε μια λακούβα με το δάχτυλο μας και βάζουμε εν κομμάτι τυρί φέτα. Κλείνουμε ξανά σε στρογγυλό σχήμα και αραδιάζουμε τα  κεφτεδάκια πάνω από τις πατάτες. Με ενα κουτάλι παίρνουμε απ το ζουμί και περιχύνουμε τα κεφτεδάκια. 

8️⃣ Βρέχουμε ενα κομμάτι λαδόκολλα ίσα με το μέγεθος του ταψιού και σκεπάζουμε το φαγητό.  Ψήνουμε με τη λαδόκολλα στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 40 λεπτά. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσουν. 



0 comments