Υλικά
✔️400 γρ στήθος κοτόπουλο βρασμένο και ξεψαχνισμένο
✔️½ φλιτζάνι τσαγιού τραχανά γλυκό ή ξινό ανάλογα τις γεύσεις σας
✔️ 3 μέτρια αυγά
✔️ 300 γρ γάλα φρέσκο
✔️¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
✔️250 γρ τυρί φέτα
✔️100 γρ τριμμένο κεφαλοτύρι
✔️300γρ αλεύρι
✔️2 κγ μπεικιν παουντερ
✔️Αλάτι -Πιπέρι
Εκτέλεση
1️⃣ Για να φτιάξουμε την κοτόπουλο χωρίς φύλλο ετοιμάζουμε πρώτα το κοτόπουλο . Το έχουμε βράσει καλά,το στραγγίζουμε και το ξεψαχνίζουμε καλά.Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τον τραχανά.
2️⃣ Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα,το λάδι,τα τυρία,αλάτι,πιπέρι και το κοτόπουλο με τον τραχανά.
3️⃣ Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπεικιν σιγά σιγά για να δούμε πόσο αλεύρι θα τραβήξει ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.Αν δούμε πως είναι αρκετά σφιχτό ρίχνουμε λίγο γάλα και αν είναι αραιος λίγο αλεύρι παραπάνω .
4️⃣ Ανακατεύουμε με το χέρι μας να ομογενοποιηθούν τα υλικά Παίρνουμε ένα ταψί 34 *27 και λαδώνουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε αλεύρι Στρώνουμε το μείγμα και απλώνουμε να πιάσει ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια του ταψιού.
5️⃣ Απο πάνω πασπαλίζουμε λίγα τυρία,ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αέρα για 45 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα.Ζεστή η κρύα είναι το ίδιο νόστιμη!!!
0 comments