Υλικά
500 γρ τορτελίνια
1 κσ βούτυρο
300 γρ διαφορά τριμμένα κίτρινα τυριά
100 γρ τριμμένα τυριά για να ρίξουμε απο πάνω
100 γρ μπέικον κομμένο κυβάκια
2 κσ πελτέ αραιωμένο σε 1/2 φλιτζάνι ζωμό απ τα μακαρόνια
400 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
1️⃣ Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 7 λεπτά και στραγγίζουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε μέτριο ταψί.
2️⃣ Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι. Προσθέτουμε το μπέικον, τα τριμμένα τυριά και την κρέμα γάλακτος αραιωμένη με το φρέσκο γάλα.
3️⃣ Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε απο πάνω διάσπαρτα τον αραιωμένο πελτέ σε διάφορα σημεία πάνω στην επιφάνεια.
4️⃣ Ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά από πάνω και ψήνουμε στο φούρνο σε αέρα λίγο, ίσα ίσα να λιώσουν τα τυριά. Δεν αφήνουμε πολύ γιατί στεγνώνουν τα ζυμαρικά. Θέλουμε να μείνουν ζουμερά μέσα.
0 comments