Φλογέρες κουρού

Πιτάκια εύκολα με ζύμη γιαουρτιού. Γίνονται πολύ αφράτα και φτιάχνονται μέχρι να πεις κύμινο.θα τα λατρέψετε.

Υλικά

✔️ 450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

✔️ 1κουταλάκι γλυκού μπέικιν

✔️ 200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

✔️ 180 γρ ηλιέλαιο 

✔️ 50 ml κεφίρ 

✔️ 1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

✔️ 150 γρ τυρί φέτα 

✔️1 κγ ρίγανη 

✔️ 2 αυγά 

✔️ Σουσάμι για πασπάλισμα 

Εκτέλεση

1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι, τα αυγά,το κεφίρ και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.Ρίχνουμε το αλάτι, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο και το μπεικιν. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μήν κολλάει στα χέρια μας. 

2️⃣ Χωρίζουμε το ζυμάρι σε ίσες μπάλες των 80 γρ τη μια και τις αραδιάζουμε σε μια λαδόκολλα ή  στην άκρη σε  ξύλο κοπής.

3️⃣ Για τη γέμιση :Θρυμματίζουμε τη φέτα, ρίχνουμε τη ρίγανη και ανακατεύουμε.

4️⃣ Ανοίγουμε με τα χέρια μας λεπτό μακροστενο μπαστούνι βάζουμε 1κγ από τη γέμιση και κλείνουμε το φύλλο κατά μήκος.

5️⃣ Κυλάμε το κάθε μπαστούνι στο σουσάμι και αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολα 

6️⃣ Ψήνουμε στους 175 βαθμούς πάνω κάτω αέρα για 30 με 35 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα. Η ζύμη θα μας βγάλει 14 φλογέρες. 



0 comments