Apple crumble (Μηλόπιτα κραμπλ)

  


Υλικά 

➡️ Μετράμε σε φλιτζάνια τσαγιού 

✔️2 μέτρια μήλα

✔️1κγ κανέλα 

✔️100 ml ηλιέλαιο  (3/4 φλιτζανιού) 

✔️150 γρ ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)

✔️160 ml χυμό πορτοκάλι(1 φλιτζάνι) 

✔️ξύσμα πορτοκαλιού 

✔️2 βανίλιες

✔️200 γρ αλεύρι φαρινα

Crumble 

✔️ 4 κσ μείγμα απ τη μηλόπιτα 

✔️ 3 κσ αλεύρι,ίσως και παραπάνω ανάλογα το αλεύρι 

Εκτέλεση 

1️⃣ Σε βάθη μπολ προσθέτουμε το λάδι,τη ζάχαρη,το χυμό και το ξύσμα.Ανακατεύουμε με ένα σύρμα λίγο,ίσα ίσα να ανακατευτεί η ζάχαρη με τα υλικά.

2️⃣ Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τις βανίλιες κοσκινισμένα ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα.

3️⃣ Από το μείγμα παίρνουν 3 κσ και τις κρατάμε σε ένα μπολάκι . Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.Το αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξει λίγο.Οσο δηλαδή εμείς τελειώνουμε τη μηλόπιτα.

4️⃣ Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε  μια λαδόκολλα(πιάνει καλύτερα η λαδόκολλα και δεν  φεύγει)προσθέτουμε το μείγμα και απλώνουμε να πιάσει ομοιόμορφα όλο το ταψί.

4️⃣ Κόβουμε τα μήλα σε κύβους,ρίχνουμε την κανέλα και τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα . Βγάζουμε το κομμάτι ζύμης που κρατήσαμε και με ένα τρίφτη ξύνουμε το σφιχτό μείγμα πάνω από τη μηλόπιτα.

5️⃣  Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 40 - 45 λεπτά.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 



0 comments