Υλικά
➡️ Μετράμε σε φλιτζάνια τσαγιού
✔️2 μέτρια μήλα
✔️1κγ κανέλα
✔️100 ml ηλιέλαιο (3/4 φλιτζανιού)
✔️150 γρ ζάχαρη (3/4 φλιτζανιού)
✔️160 ml χυμό πορτοκάλι(1 φλιτζάνι)
✔️ξύσμα πορτοκαλιού
✔️2 βανίλιες
✔️200 γρ αλεύρι φαρινα
Crumble
✔️ 4 κσ μείγμα απ τη μηλόπιτα
✔️ 3 κσ αλεύρι,ίσως και παραπάνω ανάλογα το αλεύρι
Εκτέλεση
1️⃣ Σε βάθη μπολ προσθέτουμε το λάδι,τη ζάχαρη,το χυμό και το ξύσμα.Ανακατεύουμε με ένα σύρμα λίγο,ίσα ίσα να ανακατευτεί η ζάχαρη με τα υλικά.
2️⃣ Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι με τις βανίλιες κοσκινισμένα ενώ ανακατεύουμε με το σύρμα.
3️⃣ Από το μείγμα παίρνουν 3 κσ και τις κρατάμε σε ένα μπολάκι . Προσθέτουμε τόσο αλεύρι ώστε να έχουμε ένα σφιχτό μείγμα.Το αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξει λίγο.Οσο δηλαδή εμείς τελειώνουμε τη μηλόπιτα.
4️⃣ Λαδώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε μια λαδόκολλα(πιάνει καλύτερα η λαδόκολλα και δεν φεύγει)προσθέτουμε το μείγμα και απλώνουμε να πιάσει ομοιόμορφα όλο το ταψί.
4️⃣ Κόβουμε τα μήλα σε κύβους,ρίχνουμε την κανέλα και τα απλώνουμε πάνω από το μείγμα . Βγάζουμε το κομμάτι ζύμης που κρατήσαμε και με ένα τρίφτη ξύνουμε το σφιχτό μείγμα πάνω από τη μηλόπιτα.
5️⃣ Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 40 - 45 λεπτά.
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments