Σκορδαλιά

 


Υλικά 

✔️250 γρ μπαγιάτικο ψωμί 

✔️1/2 κούπας ελαιόλαδο

✔️2 κσ ξύδι 

✔️1/2 κγ αλάτι

✔️4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση 

1️⃣ Βάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό να μουλιάσει για λίγα λεπτά. 

2️⃣ Καθαρίζουμε το σκόρδο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι,το αλάτι και το ξύδι, έτσι πολτοποιείτε καλύτερα το σκόρδο. 

3️⃣ Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ψωμί και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπλέντερ να πολτοποιηθεί. Στο τέλος ελένχουμε την υφή και αν χρειαστεί μπλεντάρουμε λίγο ακόμα.

4️⃣ Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο ακόμα λάδι ή ξίδι και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί.

5️⃣ Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 


0 comments