Σοκολατόπιτα στο τσακ μπαμ
Υλικά
Ταψί :35×28
✔️3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι γ.ο.χ
✔️2 κγ μπεικιν παουντερ
✔️5 κουταλιές σούπας κακάο
✔️1 πρέζα αλάτι
✔️2 φλιτζάνια τσαγιού βραστό νερό
✔️2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
✔️1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
✔️1 κουταλιά της σούπας ξίδι
✔️2 βανίλιες
✔️Χυμό ενος πορτοκαλιού
✔️1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρικής
Σιρόπι
✔️ 400 ml νερό
✔️ 4 κγ κακάο άγλυκο
✔️ 4 κγ ζάχαρη
Γλάσο σοκολάτας
✔️3 κουβερτούρες υγείας των 125 γρ
✔️ 3/4 του φλυτζανιού καλαμποκέλαιο
✔️1 βανίλια
Εκτέλεσή
1️⃣ Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε, το αλάτι και το μπεικιν.
2️⃣ Σε άλλο σκεύος ανακατεύουμε το βραστό νερό με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε 5 λεπτά μεχρι να αρχίζει διαλύεται η ζάχαρη . Ρίχνουμε το λάδι και ανακατεύουμε με σύρμα . Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά.
3️⃣ Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και το προσθέτουμε στο μείγμα .Ρίχνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 25 - 30 λεπτά και ελέγχουμε με μια οδοντογλυφιδα αν ψήθηκε,βυθίζουμε δηλαδή στο κέντρο, αν βγει καθαρή σημαίνει οτι είναι έτοιμη. Αφήνουμε να κρυώσει
4️⃣ Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και το κακάο,αφήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού,όπως βράζουμε τον ελληνικό καφέ.Οταν έρθει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήσουμε στην άκρη για 5 λεπτά,ίσα ίσα να πέσει η θερμοκρασία του. Με ένα κουτάλι βρέχουμε να ποτίσει όλη η σοκολατόπιτα . Κρύα η σοκολατόπιτα ζεστό το σιρόπι.
5️⃣ Ετοιμάζουμε το γλάσο .Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τις κουβερτούρες μαζί με το λάδι και τη βανίλια .
6️⃣ Χαράζουμε τη σοκολατόπιτα και την περιχύνουμε με το ζεστό γλάσο κουταλιά κουταλιά.
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
0 comments