Θράψαλα με σπανάκι και κρεμμυδάκια

 


ΜΙΑ ΝΌΣΤΙΜΗ ΣΥΝΤΑΓΉ ΓΙΑ ΌΣΟΥΣ ΑΓΑΠΆΝΕ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΆ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΕΊΑ!!! 


Υλικά 

✔️700 γρ θράψαλα φρέσκα  ή κατεψυγμένες 

✔️2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια 

✔️1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια 

✔️1 κιλό σπανάκι 

✔️1 κσ πελτέ 

✔️10 περίπου ντοματίνια ή 1 μεγάλη ντομάτα σε κομμάτια 

✔️1 ματσάκι άνηθο (προαιρετικά) 

✔️Αλάτι 

 ✔️πιπέρι

✔️Ελαιόλαδο 

✔️1 ποτήρακι κρασιού κρασί 


Εκτέλεση 

①  Ψιλοκοβουμε το σπανάκι  και το πλένουμε καλά. Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια στα 6 ή ακανόνιστα. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια. 

② Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κρεμμύδια και τσιγαρίζουμε για λιγα λεπτά.

③ Ρίχνουμε τα θράψαλα  αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν και προσθέτουμε το κρασί,ρίχνουμε τον πελτέ,τα ντοματίνια και χαμηλώνουμε τη φωτιά,ρίχνουμε λίγο νερό περίπου 1 /2 ποτήρι.Σιγοβράζουμε για 35-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. 

 ④ Προσθέτουμε το σπανάκι,τον άνηθο  και αφήνουμε να χάσει τον όγκο του. Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ακόμα .


⑤ Στο τελευταίο 5 λεπτό ανοίγουμε τη φωτιά στο δυνατό να εξατμιστούν  τα υγρά του και να δέσει το φαγητό. 

Tips :Βάλτε χόρτα διαφορά, απ αυτά που βάζετε για την πίτα, γίνεται ακόμα πιο νόστιμο . 

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

0 comments