Νηστήσιμο Μιλφεϊγ


 


Υλικά

✔️ 2 φύλλα σφολιάτας νηστήσιμο 

✔️ Ζάχαρη άχνη 

Κρέμα 

✔️ 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου

✔️120 γρ κουστερ παουντερ 

✔️ 300 γρ ζάχαρη 

✔️ 2 βανίλιες 

✔️3 κσ μαργαρίνη 

Γαρνίρισμα 

Τριμμένη σφολιάτα με 2 κσ ζάχαρη άχνη

Σαντιγί 

200 γρ φυτική κρέμα σαντιγί (υπάρχει στο εμπόριο)

100 γρ ζάχαρη άχνη 

Εκτέλεση

➡️Για ταψάκι 28✖️22

1️⃣ Αφήνουμε το φύλλο σφολιάτας να ξεπαγωσει καλά. Μετράμε την επιφάνεια του ταψιού που θα κάνουμε το γλυκό και κόβουμε τη σφολιάτα να εφαρμόζει στο ταψί μας..Μετράμε την επιφάνεια από την ανάποδη πλευρά του ταψιού.Υπολογίζουμε δύο φύλλα για το  ταψάκι και ενα κομμάτι που θα τρίψουμε στην επιφάνεια. Μετα το ψήσιμο δεν θα κόβετε σωστά και θα τρίβεται. 

2️⃣ Απλώνουμε λαδόκολλα σε ενα ταψί και βάζουμε τα κομμάτια της σφολιάτας. Με ένα μαχαίρι τρυπάμε τη σφολιάτα σε πολλά σημεία να μη φουσκώσει στο ψήσιμο. Πασπαλίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και πατάμε να πιάσει η άχνη καλά στο φύλλο, ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις μέχρι να πάρει χρώμα. Βγάζουμε τη σφολιάτα  και αφήνουμε να κρυώσει. 

3️⃣ Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη,το κρύο γάλα αμυγδάλου, το κουστερ παουντερ,τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά.Βάζουμε το μείγμα να βράσει σε  μέτρια φωτιά . Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη μαργαρίνη να λιώσει στη ζεστή κρέμα . Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη.

4️⃣ Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 της σαντιγίς για να καλύψουμε την επιφάνεια και την υπόλοιπη την ανακατεύουμε στην κρύα κρέμα. Χτυπάμε καλά  την κρέμα να αφρατεψει πριν ρίξουμε τη σαντιγί.

5️⃣ Απλώνουμε το ψημένο φύλλο σφολιάτας στο ταψί και ρίχνουμε τη μισή κρέμα απο πάνω, απλώνουμε ομοιόμορφα να πάει παντού. Απο πάνω βάζουμε το άλλο φύλλο και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος στρώνουμε τη σαντιγί που έμεινε.Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για λίγες ώρες.

6️⃣ Πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με τα τριμμένα φύλλα σφολιάτας και με την άχνη.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 



0 comments