Υλικά
✔️2 μέτριες πατάτες
✔️1 μελιτζάνα
✔️2 κολοκυθάκια
✔️2 μεγάλα κρεμμύδια
✔️2 σκελίδες σκόρδο
✔️1 πιπεριά πράσινη
✔️1 πιπεριά Φλωρίνης
✔️3 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
✔️1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
✔️1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
✔️1 ποτήρι λευκό κρασί
✔️ Αλάτι -Πιπέρι
✔️1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
✔️✔️1 κουτάλι σούπας ρίγανη
Εκτέλεση
1️⃣ Για να φτιάξουμε το μπριάμ στο φούρνο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
2️⃣ Πλένουμε τα λαχανικά και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Καθαρίζουμε τις πατάτες,τα κρεμμύδια και τη μελιτζάνα .Τα κολοκυθάκια απλά τα πλένουμε και κόβουμε πάνω και κάτω. Κόβουμε σε κύβους και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
3️⃣ Καθαρίζουμε τη φλούδα από τις ντομάτες,την κόβουμε σε κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό στην ντομάτα και προσθέτουμε το σκόρδο σε φέτες και τον πελτέ.
4️⃣ Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στα λαχανικά και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα με τις ντομάτες και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρασί. Καλύπτουμε το ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 30 λεπτά.
5️⃣ Βγάζουμε τη λαδόκολλα και αφήνουμε αλλά 20 λεπτά.
0 comments