Υλικά
1 κιλό καλαμάρι φρέσκο
1 ½ κιλό πράσα
1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
1️⃣ Πλένουμε τα καλαμάρια σε τρεχούμενο νερό και με ένα μαχαίρι κόβουμε σε ροδέλες και τα πλοκάμια στη μέση. Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά σε διαφορετικά τρυπητά μπολ.
2️⃣ Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τα Καλαμάρια και το ελαιόλαδο.Σοτάρουμε για λίγα λεπτά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Ρίχνουμε τα πράσα,αλάτι,πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε μέχρι να χάσουν όγκο τα πράσα,ενώ ανακατεύουμε συνεχώς.
4️⃣Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα και το; καλαμάρια και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Δεν βάλουμε νερό,θα βγάλουν τα πράσα τα υγρά τους.
5️⃣ Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη και είναι έτοιμο!!!
0 comments