mpaxari & kanela

  • Home<
  • Άρτος
  • Εποχιακά
  • Μαγειρεύουμε
    • Γλυκά
    • Ζυμαρικά
    • θαλασσινά
    • κέικ
    • κεράσματα
    • κουλούρια
    • παγωτά
    • τσουρέκια
    • πουλερικά
    • χοιρινό
    • κιμάδες
    • όσπρια
  • Νηστίσιμα
  • Αλάδωτα

 


Λάχανο τουρσί έτοιμο σε 3-4 μέρες για άμεση κατανάλωση 

Για 2-3 βάζα 

1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο

2 μέτρια καρότα τριμμένα στην χονδρή μεριά του τρίφτη 🥕

Μια πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 🌶️

1 μεγάλο κλαδί σέλινο ψιλοκομμένο 

Προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο 🧄  μπούκοβο η λίγη πράσινη καυτερή πιπεριά 

50 μλ ελαιόλαδο 

2-3 κσ ξύδι,

1 κσ κοφτό αλάτι χονδρό 

Βάζα καθαρά και καινούργια καπάκια 

Καθαρίζουμε πλένουμε  κόβουμε και τρίβουμε τα λαχανικά  βάζουμε τα όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε και πιέζουμε απαλά γεμίζουμε τα βάζα πιέζουμε να γεμίσουν πολύ καλά δεν αφήνουμε κενά κλείνουμε τα καπάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες, 

Αν το αφήσουμε περισσότερες μέρες θα γίνει ακόμη πιο ωραίο,

Νερό δεν βάζω θα βγάλουν τα λαχανικά τα δικά τους υγρά.

Συντηρούμε στο ψυγείο

Συνταγή Πετρινα Μπαρδανη από Μπαχάρι και κανέλα

 


Υλικά 

◽️500 γρ σκληρό αλεύρι

◽️340 γρ χλιαρό νερό

◽️7 γρ ξερή μαγιά

◽️1 κγ αλάτι

◽️2 κσ ελαιόλαδο

◽️250 γρ τυρί φέτα 

◽️ 2 ποτήρι ντοματίνια κομμένα στη μέση 

◽️2 κσ ελαιόλαδο 

◽️1 κγ ρίγανη 

Εκτέλεση 


1️⃣ Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το νερό,το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, το αλάτι και τη μαγιά.
Με μια κουτάλα ανακατεύουμε καλά να υγρανθεί το αλεύρι.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα για 45 λεπτά να φουσκώσει.

2️⃣ Στα 45 λεπτά θα  δούμε πως το μείγμα έχει φουσκώσει καλά.
Βγάζουμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε το μείγμα,εκεί ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά,τη φέτα,τα ντοματίνια,τη ρίγανη και το ελαιόλαδο.
Κάνουμε διπλώματα δηλαδή από μέσα προς τα έξω να ανακατευτούν τα υλικά με το ζυμάρι.Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 20 λεπτά ακόμα.
3️⃣ Τώρα έχει φουσκώσει κι άλλο το μείγμα και είναι έτοιμο. Παίρνουμε και το ξεφουσκώνουμε με λαδωμένα χέρια.

4️⃣ Στο μεγάλο ταψί της κουζίνας μας απλώνουμε μια  λαδόκολα και πασπαλίζουμε αλεύρι.
Με 2 κουταλιά της σούπας παίρνουμε μείγμα και ρίχνουμε στο  ταψί,θα κάνουμε 8 ψωμάκια.
 

5️⃣ Πασπαλίζουμε αλεύρι και ψήνουμε αμέσως στους 200 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αέρα για 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα . 

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 






 


ΥΛΙΚΆ

◽️480 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

◽️2 Κουταλάκια του  γλυκού μπέικιν

◽️250 γρ γάλα 

◽️180 γρ λάδι ελαφρύ 

◽️2 αυγά 

◽️1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

◽️100 γρ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια 

◽️300 γρ τυρί ή μυζήθρα 

◽️1 Κουταλάκι του γλυκού ρίγανη  

◽️1 ποτήρι ντοματίνια κομμένα 

◽️Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα ,τη ρίγανη,το αλάτι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το μπέικον,το τυρί   ,τα ντοματίνια,το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο και το μπεικιν.Ανακατεύουμε καλά.Θα κολλάει λίγο στα χέρια μας.Δεν ρίχνουμε άλλο αλεύρι γιατί θα σφίξη πολύ το μείγμα.

2️⃣ Πλάθουμε μικρά μπαλάκια 50 γρ περίπου το καθένα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή βουτάμε το κάθε μπαλάκι σε μπολ με σουσάμι. 

3️⃣ Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας. 

Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα.

Follom me on instagram

Follow me on Facebook

Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!! 

Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα

Translate

Facebook

Mpaxari & kanela

Follow

Συντομογραφίες

κ.γ (κουταλάκι του γλυκού) κ.σ (κουταλιά της σούπας) Αλεύρι γοχ (αλεύρι για όλες τις χρήσεις) φλ (φλιτζάνι) Ltr (λίτρο)
Protected by Copyscape

ABOUT ME

Καλώς ήρθες στο mpaxari & kanela. Είμαι η Θεοδώρα Παπαλιάγκα, δεν είμαι σεφ, λατρεύω όμως τη μαγειρική,και προσπαθώ για το καλύτερο. ">

ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΕ ΜΕ

ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;

  • Λάχανο τουρσί
  • Τυρόπιτα με σόδα
  • Τυρόψωμα
  • Μπισκότα τραγανά
  • Τυρόπιτα χωρίς φύλλο!
  • Παστα φλώρα ή πάστα φρόλα
  • Μπανάνα κέικ
  • Νηστίσιμο κέικ πορτοκαλιού
  • Πατσάς με ποδαράκια και κεφάλι χοιρινό
  • Μπουγάτσα νηστίσιμη με φύλλο βηρυτού!!!!

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ

νηστισιμα 193 Γλυκά 131 Πίτες-πιτάκια 73 νηστίσιμα φαγητά 70 φαγητά 69 Κεικ 55 Ζύμες 52 νηστίσιμα γλυκά 51 Αλάδωτα 43 Αρτοσκευάσματα 38 κουλουράκια-βουτήματα 33 Ζυμαρικά 31 Θαλασσινά 30 ορεκτικά 26 Σιροπιαστά 25 Πουλερικά 24 παγωτά 23 σοκολάτα 23 Κιμάς 22 Χοιρινο 18 Γλυκά κουταλιού 17 Μοσχάρι 15 Σούπες 14 κεράσματα 14 Οσπρια 13 Σνακ 13 τυριά 13 χριστούγεννα 13 Ρύζι 12 Τσουρέκια 12 πατάτες 12 Λαδερά 11 Σάλτσες 11 Χρήσιμα 11 Αυγά 10 Σαλάτες 10 πασχαλινά 10 light 8 Μαρμελάδες 8 Μπριος 7 Μανιτάρια 6 κρουασαν 6 παντεσπάνι 6 Ντιπς 5 σαντιγί 5 Μπεσαμέλ 3 σφολιάτα. 3 σόγια 3 Αρνι 2 Σνακ. 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι φωτογραφίες και τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Απαγορεύεται η αναδημοσιεύση χωρίς την συγκατάθεση μου. Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Powered By Blogger
Protected by Copyscape

Σελίδες

mpaxari & kanela

Widget by EmbedSocial→

Copyright © mpaxari & kanela. Designed by OddThemes