Λάχανο τουρσί έτοιμο σε 3-4 μέρες για άμεση κατανάλωση
Για 2-3 βάζα
1 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
2 μέτρια καρότα τριμμένα στην χονδρή μεριά του τρίφτη 🥕
Μια πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη 🌶️
1 μεγάλο κλαδί σέλινο ψιλοκομμένο
Προαιρετικά 1-2 σκελίδες σκόρδο 🧄 μπούκοβο η λίγη πράσινη καυτερή πιπεριά
50 μλ ελαιόλαδο
2-3 κσ ξύδι,
1 κσ κοφτό αλάτι χονδρό
Βάζα καθαρά και καινούργια καπάκια
Καθαρίζουμε πλένουμε κόβουμε και τρίβουμε τα λαχανικά βάζουμε τα όλα τα υλικά σε ένα μπολ ανακατεύουμε και πιέζουμε απαλά γεμίζουμε τα βάζα πιέζουμε να γεμίσουν πολύ καλά δεν αφήνουμε κενά κλείνουμε τα καπάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες,
Αν το αφήσουμε περισσότερες μέρες θα γίνει ακόμη πιο ωραίο,
Νερό δεν βάζω θα βγάλουν τα λαχανικά τα δικά τους υγρά.
Συντηρούμε στο ψυγείο
Συνταγή Πετρινα Μπαρδανη από Μπαχάρι και κανέλα
ΥΛΙΚΆ
◽️480 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
◽️2 Κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
◽️250 γρ γάλα
◽️180 γρ λάδι ελαφρύ
◽️2 αυγά
◽️1 /4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
◽️100 γρ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
◽️300 γρ τυρί ή μυζήθρα
◽️1 Κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
◽️1 ποτήρι ντοματίνια κομμένα
◽️Λίγο σουσάμι για πασπάλισμα
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
1️⃣ Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το γάλα ,τη ρίγανη,το αλάτι και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το μπέικον,το τυρί ,τα ντοματίνια,το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο και το μπεικιν.Ανακατεύουμε καλά.Θα κολλάει λίγο στα χέρια μας.Δεν ρίχνουμε άλλο αλεύρι γιατί θα σφίξη πολύ το μείγμα.
2️⃣ Πλάθουμε μικρά μπαλάκια 50 γρ περίπου το καθένα και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα,πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι ή βουτάμε το κάθε μπαλάκι σε μπολ με σουσάμι.
3️⃣ Ψήνουμε στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 20 με 25 λεπτά, ανάλογα το φούρνο μας.
Ζεστά ή κρύα είναι το ίδιο αφράτα και νόστιμα.
Follom me on instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb μπαχάρι και κανέλαγια να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!