Κρουασάν με σπιτική σφολιάτα.

         Κρουασάν με σπιτική σφολιάτα.


Υλικά

650 γρ αλεύρι γοχ
225ml γάλα χλιαρό
10 κ.σ σπορέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 ασπράδι αυγού
40γρ ζάχαρη
1 κ.γ.αλατι
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Εκτέλεση

Σε ενα μπόλ ρίχνουμε λίγο χλιαρό νεράκι μισό φλιτζάνι περίπου, τη μαγιά, λίγο αλεύρι και λίγη ζάχαρη να πιάσουμε προζύμι ,και το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει . Σε μεγαλύτερο μπόλ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη ζάχαρη το ασπράδι το λάδι τη φουσκωμένη μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και πολύ αφράτη ζύμη ,την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε σε 8 με 9 μπαλάκια Ενα ενα μπαλάκι τα ανοίγουμε με τον πλάστη στο μέγεθος πιάτου πάστας .Αφου ανοίξουμε ολα τα μπαλάκια τα ενώνουμε το ενα πάνω στο άλλο και ενδιάμεσα βάζουμε κομματάκια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου . Ανοίγουμε φύλλο και με ενα μαχαίρι το χωρίζουμε σε 8 η 10 λουρίδες για να κάνουμε τα κρουασάν . Σε κάθε μεριά βάζουμε μερέντα και τα τυλίγουμε,τα ξανά αφήνουμε να φουσκώσουν μισή ώρα και πριν τα ψήσουμε τα αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο γάλα . ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς

1 comments