✔️500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
✔️400 γρ γάλα ζαχαρούχο
✔️400 γρ γάλα εβαπορέ
✔️1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Εκτέλεση
➡️Για να φτιάξουμε το παγωτό θα χρειαστούμε ένα ταψί 20✖️25 ή ένα τετράγωνο μπολ.
1️⃣Αρχικά στρώνουμε τα μισά μπισκότα στο ταψί και στη συνέχεια χτυπάμε την φυτική κρέμα στο μίξερ για λίγο ίσα ίσα να γίνει σαν γιαούρτι .2️⃣ Προσθέτουμε εναλλάξ τα δύο γάλα,το ζαχαρούχο και το εβαπορέ και χτυπάμε μέχρι να αφτρατέψει η κρέμα.
3️⃣Ρίχνουμε την τρούφα και την τριμμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
4️⃣ Απλώνουμε την κρέμα στο ταψί με τα μπισκότα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα υπόλοιπα μπισκότα.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην κατάψυξη λίγες ώρες να παγώσει!!!!Υλικά
850 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml γάλα χλιαρό
1/2 κούπας τσαγιού σπορέλαιο
2 φακελάκι μαγιά
1αυγό & 1 ασπράδι
40γρ ζάχαρη
1 κ.γ.αλάτι
1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
Γέμιση
4κσ βούτυρο λιωμένο2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
3 κσ κανέλα
Κρέμα
5 κ.σ τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφειας
5κσ γάλα ζαχαρούχο
5 κσ γάλα φρέσκο
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό, μισό φλιτζάνι περίπου, τη μαγιά, λίγο αλεύρι και λίγη ζάχαρη να πιάσουμε προζύμι ,και το αφήνουμε 10 λεπτά να φουσκώσει . Σε μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα τη ζάχαρη το αυγό ,το ασπράδι το λάδι τη φουσκωμένη μαγιά και το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια εύπλαστη και πολύ αφράτη ζύμη ,την αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα. Παίρνουμε το ζυμάρι και το χωρίζουμε στη μέση, ανοίγουμε με τον πλάστη λεπτό φύλλο στο μέγεθος ταψιού κουζίνας και ρίχνουμε από πάνω το βούτυρο με ένα πινέλο να παει σε όλη την επιφάνεια και πασπαλιζουμε με κανελοζαχαρη.Το ίδιο κάνουμε και το υπόλοιπο ζυμαράκι.Κλείνουμε στρίβοντας το σε ρόλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε λεπτές φέτες. Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αφήνουμε τα ρολακια μας να φουσκώσουν για μισή και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν. Ζεστά όπως είναι τα ρίχνουμε την κρέμα..
Για την κρέμα χτυπάμε τα τρία υλικά ζαχαρούχο, τυρί κρέμα και γάλα, για λίγα δευτερόλεπτα να ενωθούν τα υλικά..
Καλή επιτυχία!!!
Με το ίδιο ζυμαράκι κάνουμε και αλμύρα ρολακια με σάλτσα ζαμπόν κασέρι...Τσουρέκι παγωτό
Παγωτό
Υλικά
400 ml γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
400 γρ γάλα ζαχαρούχο
1 μέτριο τσουρέκι σε φέτες
Σιρόπι
350 ml νερό
380 γρ ζάχαρη
Σιρόπι
350 ml νερό380 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι γιατί θα το ρίξουμε χλιαρό στο τσουρέκι μας
Βάζουμε τις φέτες του τσουρεκιου στο φούρνο να ψηθούν μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάζουμε και σιροπιάζουμε αμέσως με το χλιαρό σιρόπι. Εναλλακτικά μπορούμε να βάλουμε τις φέτες στη φριγανιερα.
Θριματιζουμε το σιροπιαστό τσουρέκι και το αφηνστην άκρη.
Ετοιμάζουμε το παγωτό :Χτυπάμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και προσθέτουμε εναλλάξ τα δύο γάλατα ζαχαρούχο και εβαπορέ ή φρέσκο. Ανακατεύουμε στο μείγμα το σιροπιαστό τσουρέκι ή το βάζουμε σαν βάση και από πάνω ρίχνουμε το παγωτό. Όπως κι αν το κάνουμε βγαίνει το ίδιο νόστιμο.
Βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες και απολαμβάνουμε!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/tsoyreki-pagoto/
Υλικά
7 αυγά
325 γρ βούτυρο ή φυτινη
1 φακελάκι αμμωνία
1 φακελάκι μπεικιν
2 βανίλιες
1/2 φλιτζάνι τσαγιού λεμόνι χυμός
1/2 κούπα (νες ) γάλα χλιαρό
500 γρ ζάχαρη
1 κιλο αλεύρι και ίσως πάρει λίγο ακόμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατεψει καλά προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.Σε ενα μπολακι ρίχνουμε το γάλα και το λεμόνι και διαλύουμε την αμμωνία και το ρίχνουμε στο μίγμα .Αφήνουμε το μίξερ στην άκρη και προσθετουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε με τα χέρια μας.Η ζύμη μας πρέπει να είναι αφράτη και μαλακή ,ίσως εκεί χρειαστεί ελάχιστο αλεύρι ακόμα. Πλάθουμε σε ότι σχέδιο μας αρέσει η στη μηχανή για κουλούρια, πριν τα ψήσουμε αλείφουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο νεράκι. Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται απο το μέγεθος που θα δώσουμε. Δεν θέλουν πάνω από 13 με 15 λεπτά. Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε στον αέρα ψήνονται ομοιόμορφα, τραγανά απ έξω και αφράτα μέσα...
Καλή επιτυχία.
Θα χρειαστούμε
ΑυγάΚαλσόν
φύλλα από μαϊντανό
Λουλούδια
Βαφή αυγών
Εκτέλεση
Για καλύτερη ευκολία τοποθετούμε τα υλικά μας σε ένα πάγκο...Τα αυγα μας να είναι καλά πλυμένα καθώς και τα φύλλα των λουλουδιών.. Μπορούμε να βάλουμε και ουρές από φρέσκο κρεμμύδακι, κρεμμύδι φύλλα,πράσινα φυλλα από τριαντάφυλλο, από σέλινο...
Αφού έχουμε βράσει τα αυγα μας σε σιγανή φωτιά να μην σπάσουν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.. Παίρνουμε το φύλλο μαϊντανου το βρέχουμε και το βάζουμε πάνω στο αυγό σαν αυτοκόλλητο, μπορούμε να βάλουμε και 2 αντικριστά ή 3 φύλλα περιμετρικά.. Παίρνουμε τώρα ένα κομμάτι καλσόν και δένουμε το αυγό πολύ σφιχτά και με προσοχή μην φύγει το φύλλο από τη θέση του. Κατά τον ίδιο τρόπο κάνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα και λουλούδια μέχρι να τελειώσουν όλα τα αυγα..Τα κρεμμυδοφυλλα τα τυλίγουμε γύρω γύρω σε όλη την επιφάνεια του αυγου και περνάμε προσεκτικά το καλσόν...
Αφού τελειώσουμε τοποθετούμε τα αυγα στην κόκκινη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες.. Τα βγαζουμε στη συνέχεια στον πάγκο μας σε χαρτί κουζίνας να κρυώσουν καλά.. Τα ξετυλίγουμε και λαδώνουμε...
Καλή επιτυχία.
Κουλουράκια με άρωμα πορτοκαλιου 🍊
Κλασικά κι αγαπημένα κουλουράκια νηστίσιμα ευωδιαστά και μυρωδάτα.
Υλικά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
3 κγ μπεικιν
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι γοχ (περίπου)
Εκτέλεση :
Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη να διαλυθεί προσθέτουμε το χυμό το ξύσμα και σιγά σιγά το αλεύρι.Ίσως να μην το πάρει όλο το αλεύρι. Αφήνουμε το μίξερ και δουλεύουμε τη ζύμη με το χέρι μας ώστε να μην κολλάει. Δεν θέλει πολύ παίδεμα. Παίρνουμε με τα χέρια μας λίγη ζύμη όσο περίπου ένα καρύδι και πλάθουμε πλεξούδες μικρές ή ότι σχήμα μας αρέσει. Τα αραδιαζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Περίπου 13 με 15 λεπτά. Ο δικός μου φούρνος είναι λίγο προβληματικός και γιαυτό το λόγο δεν μπορώ να υπολογίσω ακριβώς το χρόνο ψησίματος. Αν θέλουμε πριν το ψήσιμο τα παίρναμε από κανελοζαχαρη.
Καλή επιτυχία!!!!
Ζαχαροπαστα
Προετοιμασία
1 κιλό ζάχαρη άχνη1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπα νερό
20γρ ζελατίνη σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε τη ζελατίνη ."Προσθέτουμε τη γλυκόζη ,βάζουμε το μείγμα στη φωτιά μέχρι να διαλυθεί και το κατεβάζουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το υγρό μείγμα . Ανακατεύουμε με κουτάλι στην αρχή γιατί καίει και μετά δουλεύουμε με το χέρι μας να πάρει όλη τη ζάχαρη .
Δεν θέλει πολύ δουλειά είναι πολύ πολύ εύκολο .Στον πάγκο μας ρίχνουμε λίγη άχνη και δουλεύουμε λίγο ακόμα τη ζαχαροπαστα. Αν θέλουμε να τη χρωματίσουμε ρίχνουμε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και δουλεύουμε λίγο μέχρι να πιαστεί το χρώμα.
Αν δεν τη χρειαστούμε αμέσως τη ζαχαροπαστα την τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ντουλάπι μας η στο ψυγείο . κρατάει τρεις μέρες μετά πετρώνει.
Χωρίζουμε τη ζύμη μας και τη χρωματιζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής.Για να ανοίξουμε το φύλλο θα μας χρειαστεί ένας πλάστης και κουπ πατ για τα σχήματα
ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Τσουρεκαρεεεες... Απλά φανταστικαααα.. Τσουρέκια νηστίσιμα και αφρατα;;; ναι γίνεται.. Χωρίς κόπο χωρίς σχεδόν ζημωμα με τα χεράκια μας... και σε λίγη ώρα έχουμε τα ωραιότερα τα νοστιμότερα και τα πιο αφρατα τσουρέκια που έχετε φάει ποτέ...και το καλύτεροοοο μένουν για μέρες αφρατα σαν την πρώτη μέρα...
Συνταγή και εκτέλεση βήμα βήμα..
Υλικά
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
200γρ μάγια νωπή
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο(260ml)
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού(260 ml)
1,5 ποτήρι ζάχαρη(370 γρ)
1 κγ μαχλεπι
1 κγ κακουλε
3 ποτήρια χλιαρό νερό (810 ml)
Επάλειψη
1 κούπα νερό
3 κσ ζάχαρη
Εκτέλεση βήμα βήμα
10 λεπτά αργότερα η μαγιά έχει φουσκώσει
Ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά στο μπολ με το λάδι ζάχαρη μαχλεπι κακουλε και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι διπλώνουμε τη ζύμη μας... δεν ζυμώνουμε,αλλα διπλώνουμε με κινήσεις απο κάτω και προς τα μέσα .
Η ζύμη μας λίγα λεπτά αργότερα εχει αυτή την όψη .Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για 45 με 50 λεπτά.
50 λεπτά αργότερα η ζύμη μας ειναι έτοιμη.
Ζυμώνουμε σε πλέξεις και αλείφουμε με ζάχαρο νερό πριν τα ψήσουμε. Φουρνίζουμε αμέσως ,θα φουρκωσουν καθώς θα ψήνονται .
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο για 25 περίπου λεπτά
ΑΦΡΑΤΑ και με ίνες!!!!!!!!
Follom me on Instagram
Δείτε την αρχική συνταγή :Μπαχάρι και κανέλα