Κανταΐφι παγωτό
Υλικά
1 γάλα ζαχαρούχο500 ml κρέμα γάλακτος
400 γάλα εβαπορέ ή φρέσκο
250 γρ κανταΐφι
125 γρ βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
350 ml νερό380 γρ ζάχαρη
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το παγωτό :
Ξανουμε πολύ καλά το κανταΐφι και το στρώνουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας με λαδόκολλα ,ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και με τα χέρια μας ανακατεύουμε να πάει παντού .Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να πάρει χρυσό κόκκινο χρώμα .
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το τρίβουμε με τα χέρια μας να γίνει ψίχουλο.. .τότε ετοιμάζουμε το σιρόπι ,βράζοντας το για 5 λεπτά και σιροπιάζομαι αμέσως .Μπορούμε να το ετοιμάσουμε απ το προηγούμενο βράδυ.
Ετοιμάζουμε το παγωτό μας:
Χτυπάμε την κρεμα γάλακτος σε σαντιγί για λίγα λεπτά και εναλλάξ ρίχνουμε τα δύο γάλατα. Το βάζουμε στην κατάψυξη για λίγη ώρα.
Βγάζουμε το παγωτό από την κατάψυξη και σε ταψάκι ή μπολ κάνουμε μια στρώση - βάση με το μισό σιροπιαστό κανταΐφι και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα παγωτού. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε και ανακατεύουμε το υπόλοιπο κανταΐφι στο μείγμα.
Το βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να παγώσει !!!!
Σερβίρουμε με καβουρδισμένα αμύγδαλα