Υλικά
Για το παγωτό:
250 ml κρέμα γάλακτος
150 ml γάλα ζαχαρούχο
150 ml φρέσκο γάλα
Για τη βάση :
250 γρ κανταΐφι
100 γρ βούτυρο γάλακτος
Για το σιρόπι:
350 γρ ζάχαρη
340 ml νερό
1 φλούδα λεμόνι
Σαντιγί :
200 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Ανοίγουμε το κανταΐφι και με τα χέρια μας το ξανουμε καλά να μην έχει καθόλου κόμπους.
Βουτυρώνουμε ενα ταψί 35×28 και απλώνουμε το κανταΐφι. Λιώνουμε σε σιγανί φωτιά το βούτυρο και οπως είναι το περιχύνουμε στο κανταΐφι. Ανακατεύουμε καλά να υγρανθει όλο το κανταΐφι.
Βάζουμε να ψηθεί για 40 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά. Μόλις βάλουμε το κανταΐφι στο φούρνο ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βάζουμε να βράσει για 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε ζεστό κανταΐφι, χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Οταν κρυώσει ετοιμάζουμε το παγωτό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το ζαχαρούχο γάλα και το φρέσκο γάλα στο μίξερ για 5 λεπτά να αφρατεψει καλά.
Απλώνουμε το παγωτό πανω απ το κανταΐφι και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες να σφίξει το παγωτό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε πανω απ το κρύο παγωτό.
Πασπαλίζουμε με τριμμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
Ακολουθήστε και στο Instagram
Τραγανά μπουρεκάκια με φέτα, ανθότυρο και ντοματάκια.
Υλικά
- 7 φύλλα χωριάτικα
- 300 γρ τυρί φέτα
- 300 γρ ανθότυρο
- 20 ντοματίνια
- Αλάτι ρίγανη
- 100 γρ ελαιόλαδο
- 100 βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Θρυματιζουμε τη φέτα και το ανθότυρο σε ενα μπολ, κόβουμε σε λεπτές φέτες τα ντοματάκια, ρίχνουμε αλάτι και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Σε άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο για να ραντίσουμε τα φύλλα.
Ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα, παίρνουμε ενα φύλλο, ραντίζουμε και απλώνουμε μια χούφτα απ τη γέμιση. Κλείνουμε τις άκρες και ρολαρουμε το φύλλο.
Τελειώνουμε και τα 7 φύλλα και βάζουμε τα μπαστουνάκια σε ταψί λαδωμένο. Ραντίζουμε με λάδι και βούτυρο και ψήνουμε για 45 λεπτά( ή μέχρι να πάρει χρώμα) στους 180 βαθμούς Κελσίου.