Υλικά
Για ενα ταψί 20×30
Βάση :
1 πακέτο φρυγανιές (20 φρυγανιές)
Σιρόπι :
300 γρ νερό
300 γρ ζάχαρη
1 κγ κανέλα
Κρέμα
1 λίτρο γάλα φρέσκο
3 αυγά
300 γρ ζάχαρη
4κσ κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 κσ βούτυρο
Σαντιγί
400 γρ κρέμα γάλακτος
100 γρ ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού διπλή στρώση με φρυγανιές,θα πάρει 20 φρυγανιές.
Βράζουμε το σιρόπι, ζάχαρη, νερό και κανέλα για 5 λεπτά και το αφήνουμε για λίγο, 10 λεπτά περίπου να πέσει η θερμοκρασία.
Με ενα κουτάλι ή πινέλο ρίχνουμε το σιρόπι πανω από τις φρυγανιές κουταλιά κουταλιά ή απλώνουμε με το πινέλο να ποτιστεί όλο.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα αυγά τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με σύρμα για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε το κρύο γάλα ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράση και να δέσει η κρέμα, ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει. Τραβάμε απ τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε.
Απλώνουμε τη ζέστη κρέμα πανω από τις σιροπισμένες φρυγανιές.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια της κρέμας μέχρι να κρυώσει και να απλώσουμε τη σαντιγί.
Αφού κρυώσει καλά η κρέμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε σφιχτή σαντιγί και την απλώνουμε ομοιόμορφα πανω απ την κρέμα.
Γαρνίρουμε με αμύγδαλο καβουρδισμενο και κανέλα!!!
Υλικά
1 κοτόπουλο χωριάτικο σε μερίδες 1600 γρ περίπου
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1φλιτζανακι του καφέ ρύζι γλασέ
Αλάτι - πιπέρι
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το κοτόπουλο και ρίχνουμε κρύο νερό να το σκεπάζει γύρω στα 2 1/5 με 3 λίτρα.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ανοίγουμε τη φωτιά στη δυνατή θερμοκρασία.
Μόλις πάρει μια βράση το κοτόπουλο χαμηλώνουμε στη μεσαία θερμοκρασία και με ένα κουτάλι ξαφρίζουμε το κοτόπουλο, βγάζουμε δηλαδή τον σκούρο αφρό που ανεβαίνει στην επιφάνεια.
Σιγοβράζουμε για 45 περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό όσο βράζει το κοτόπουλο.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο και σουρώνουμε το ζωμό.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το κοτόπουλο για να μπορέσουμε να το ξεκοκαλίσουμε.
Ξεκοκαλίζουμε και κόβουμε κομμάτια.
Βάζουμε το ζωμό στην κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση.
Μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε το κοτόπουλο και δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη για λίγο, 10 λεπτά περίπου μέχρι να ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.
Για το το αυγολέμονο :Χτυπάμε στο ραβδομπλέντερ πρώτα τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν , ρίχνουμε τους κρόκους και το λεμόνι.Προσθετουμε σιγά σιγά όσο περισσότερο ζουμί μπορούμε απ την κατσαρόλα, δεν σταματάμε να χτυπάμε . Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε ελαφρά να ανακατευτεί.
Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα!!!!
Από τα πιο αγαπημένα κλασικά Κυριακάτικα και μαμαδίστικα φαγητά.. Κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!!!
Υλικά
1 κοτόπουλο (1600 με 1800 γρ)
8 μέτριες πατάτες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
2 λεμόνια
3 κσ μουστάρδα
2 κγ θυμάρι
2 κγ ξερή ρίγανη
1 κγ γλυκιά πάπρικα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες ή ζητάμε απο τον κρεοπώλη να μας το ετοιμάσει.
Καθαρίζουμε τις πατάτες απ τη φλούδα και τις πλένουμε καλά.
Κόβουμε στη μέση και σε τέταρτα και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
Βάζουμε και το κοτόπουλο στο ταψί.
Σε ενα μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα:βάζουμε τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο,το νερό, τη μουστάρδα και στίβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας να πάει παντού η μαρινάδα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα να "πιάνει"όλο το ταψί, τη βρέχουμε σε τρεχούμενο νερό, τη στρίβουμε και καλύπτουμε το φαγητό.
Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 45 λεπτά. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε λίγο ακόμα να πάρουν ροδοκόκκινο χρώμα οι πατάτες και το κοτόπουλο.
Γκούλας
Η παραδοσιακή σούπα της Ουγγαρίας γίνεται με μόνο μοσχάρι κρέας ή μοσχάρι και χοιρινό μαζί, λαχανικά και φυσικά πάπρικα που είναι το μπαχαρικό τους. Η λέξη Γκούλας σημαίνει βοσκός.
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο κομμάτια
3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα φετες
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες φετάκια
500 γρ πατάτες baby κομμένες στη μέση
3 καρότα σε φέτες
1κσ πελτέ
1 litro ζωμό βοδινού
2 ποτήρια κόκκινο κρασί
Αλάτι
πιπέρι
γλυκιά πάπρικα.
100 ml Ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
Αλεύρι για το κρέας
Εκτέλεση
Σε βαθιά κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο να κάψει. Αλευρώνουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε μέχρι να πιάσουν κρουστά.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τα κρεμμύδια, σκόρδο, τα καρότα και τις πατάτες, αφήνουμε λίγα λεπτά να γυαλίσουν και ρίχνουμε ξανά το κρέας, ρίχνουμε τον πελτέ ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε το ζωμό, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά, τα φύλλα δάφνης και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1μιση ώρα περίπου ή λίγο παραπάνω μέχρι δηλαδή να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο νερό. Θα πρέπει να είναι πηχτή η σούπα.
Αν βράσετε στη χύτρα ο χρόνος βρασμού θα είναι λιγότερος. Περίπου 20 λεπτά με κλειστή χύτρα. Αφού ανοίξουμε τη χύτρα, θα βράσουμε σε δυνατή φωτιά για 15 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει το φαγητό..
Υλικά
1 χταπόδι 800 με 1κιλό περίπου
2 φύλλα δάφνης
4 κόκκους μπαχάρι
3 σπυριά πιπέρι
1 ποτήρι λευκό κρασί
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το χταπόδι. Καθαρίζουμε, βγάζουμε το μάτι. Κόβουμε τα πλωκαμια και βάζουμε σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του, δεν βαζουμε νερό . Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, πιπέρι, μπαχάρι, φύλλα δάφνης, δεν βαζουμε αλάτι να μη γίνει σκληρό. Το αφήνουμε σε σίγαση φωτιά να βράση περίπου 1 με 1μισή ώρα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό να μη μείνει χωρίς υγρά. Για πιο γρήγορα βάζουμε στη χύτρα για 20 λεπτά.
Δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι να δούμε αν έβρασε.
Ανοίγουμε την κουζίνα στο δυνατό και βάζουμε το χταπόδι με αλάτι λάδι και ρίγανη για μισή ώρα.
Σερβίρουμε με λάδορίγανη και ξύδι ή λεμόνι.
*Στο σημείο που βράσαμε το χταπόδι, αν θέλουμε το βάζουμε σε καθαρά και πλυμένα σταγγισμενα βάζα. Ρίχνουμε το ζούμι να σκεπάζετε, προσθέτουμε αλάτι πιπέρι σε σπυριά μπαχάρι κόκκους και 2 φύλλο δάφνης, ζεστό όπως είναι σφραγίζουμε, γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα και φυλάμε σε δροσερό μέρος για μήνες.
Υλικά
300 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι τσαγιού)
Χυμό απο 1 μεγάλο πορτοκάλι
400 γρ αλεύρι γοχ (3 μισή και λίγο παραπάνω φλιτζάνια)
1 κγ μπέικιν
2 βανίλιες
1κγ κανέλα
Για το σοκολατένιο κομμάτι :
3 κσ κακάο
1 κγ κανέλα
1/4 κγ γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το χυμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν και τις βανίλιες. Ζυμώνουμε να γίνει μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη.
Στο ενα μέρος της ζύμης προσθέτουμε το κακάο, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ζυμώνουμε καλά να ομογενενοποιηθεί.
Με ενα πλάστη ανοίγουμε και τις δυο ζύμες σε δυο φύλλα 1εκ πάχος.
Βάζουμε τη λευκή ζύμη σε μια λαδόκολλα και απο πάνω απλώνουμε τη σοκολατένια ζύμη, πιάνουμε την άκρη και ρολάρουμε.
Tυλίγουμε με τη λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να να παγώσει, έτσι θα είναι πιο εύκολο να κόψουμε τις φέτες. Βγάζουμε απο το ψυγείο, στρώνουμε λαδόκολλα σε ενα μεγάλο ταψί. Με μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 2εκ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με το φούρνο μας. Όταν τα βγάλετε απ το φούρνο θα είναι μαλακά, όταν κρυώνουν θα γίνουν τραγανά. Η ζύμη θα μας βγάλει 40 περίπου μπισκοτάκια.
Ακολουθήστε τη σελίδα μου στο Instagram
Και στο Facebook
Υλικά 1 πακέτο μακαρόνια για παστίτσιο
2κσ ελαιόλαδο
Σάλτσα τόνου 1/ 4 κούπας ελαιόλαδο
2 μέτρια κρεμμύδια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδακια
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά κόκκινη Φλώρινης
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
2 κούπες τριμμένη ντομάτα
2 κσ πελτε
Αλάτι πιπέρι
Θυμάρι
Ελάχιστο μπαχάρι τριμμένο
1 /4 κούπας νερό
Μπεσαμέλ 1000 ml γάλα vegan
100 γρ αλεύρι
6 κσ Βιτάμ
1 /4 κγ μοσχοκάρυδο
1/2 κγ Αλάτι
1/2 κούπα τριμμένο κασέρι νηστίσιμο
Εκτέλεση Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά, σουρώνουμε, ξεπλένουμε και τα αφήνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο όσο είναι ζεστά. Ρίχνουμε 3 κσ απ τη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το λάδι , προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φρέσκο κρεμμύδακι, την πιπεριά και το σκόρδο και μια πρέζα αλάτι, σωταρουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα τον πελτε, το νερό και τα μπαχαρικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά. Στο τέλος ρίχνουμε τον τόνο στραγγισμένο και πατημένο με ένα πιρούνι να γίνει ίνες. Βράζουμε αλλά 10 λεπτά, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Η σάλτσα μας δεν πρέπει να έχει καθόλου υγρά. Αν δούμε ότι έχει υγρά βράζουμε λίγο ακόμα .
Ετοιμάζουμε τη μπεσαμελ:
Σε ένα σκεύος βάζουμε το γάλα με το αλεύρι κοσκινισμενο και ανακατεμένο καλά με έναν αυγοδάρτη να μην σβολιασει. Το βάζουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμελ . Τέλος προσθέτουμε το βιταμ, αλάτι και μοσχοκάρυδο και το νηστίσιμο κασέρι τριμμένο.
Σε ένα ταψί ρίχνουμε τα μισά μακαρόνια και προσθέτουμε από πάνω την σάλτσα τόνου, ρίχνουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, ανακατεύουμε και τέλος απλώνουμε τη μπεσαμελ σε όλη την επιφάνεια και πασπαλίζουμε τριμμένη φρυγανιά .
Ψηνουμε στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου ή έως ότου πάρει η μπεσαμελ μας ρόδινο χρώμα.
*Αντί για γάλα vegan μπορείτε να βάλετε απλά νερό κρύο και στο τέλος να ανακατέψτε 3 κσ τριμμένη φρυγανιά .
Μπισκότα με καρύδια, κακάο και κανέλα, σαν ροξακια!!!!
Υλικά
300 γρ φυτίνη σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ ζάχαρη άχνη (1 φλιτζάνι τσαγιού)
Χυμό απο 1 μεγάλο πορτοκάλι
400 γρ αλεύρι γοχ (3 μισή και λίγο παραπάνω φλιτζάνια)
1 κγ μπέικιν
2 βανίλιες
Για το σοκολατένιο κομμάτι :
3 κσ κακάο
70 γρ καρύδια χοντροκομμένα
1 κγ κανέλα
Εκτέλεση
Χτυπάμε με σύρμα τη φυτινη με τη ζάχαρη άχνη να αφρατέψει και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτουμε το χυμό και συνεχίζουμε να χτυπάμε το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο, το μπέικιν και τις βανίλιες. Ζυμώνουμε να γίνει μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
Παίρνουμε το 1 /3 της ζύμης και την αφήνουμε στην άκρη. Στο υπόλοιπο κομμάτι ρίχνουμε το κακάο, την κανέλα, τα καρύδια, ανακατεύουμε καλά να γίνει η ζύμη σοκολατένια.
Παίρνουμε το λευκό κομμάτι και ανοίγουμε φύλλο παραλληλόγραμο όσο περίπου και το κομμάτι της λαδόκολλας. Με το σοκολατένιο κομμάτι θα πλάσουμε 2 φιτίλια όσο και το μήκος του φύλλου που ανοίξαμε. Τα τοποθετούμε στις άκρες και ρολαρουμε.
Τυλίγουμε με τη λαδόκολλα και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να να παγώσει, έτσι θα είναι πιο εύκολο να κόψουμε τις φέτες. Βγάζουμε απο το ψυγείο, στρώνουμε λαδόκολλα σε ενα μεγάλο ταψί. Με μαχαίρι κόβουμε σε φέτες 2εκ.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανάλογα με το φούρνο μας. Όταν τα βγάλετε απ το φούρνο θα είναι μαλακά, όταν κρυώνουν θα γίνουν τραγανά. Η ζύμη θα μας βγάλει 55 μπισκοτάκια.
Υλικά
800 γρ ψάρια για σούπα(κοκκινοψαρο, μπακαλιάρο ή οτι άλλο θέλετε)
500 γρ πατάτες
3 - 4 καρότα
2 κλωνάρια σέλερι
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
Φλούδα απο 1/2 λεμόνι
Λίγα φύλλα μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψάρια. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις πάρει βράση, προσθέτουμε τα ψάρια και αλατίζουμε.
Αφήνουμε να βράσουν για 12 λεπτά και προσεκτικά τα αφαιρούμε. Στραγγίζουμε καλα το ζουμί σε άλλη κατσαρόλα καλύτερα.
Όσο βράζουν τα ψάρια εμείς ετοιμάζουμε τα λαχανικά.
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, δεν μας νοιάζει το σχήμα τους, αφού θα τα αλεσουμε στο μπλέντερ.
Ρίχνουμε τα λαχανικά στο ζουμί που βράσαμε τα ψάρια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, πιπέρι και σε μέτρια φωτιά αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Οπως είναι στην κατσαρόλα, τα πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχουμε , λίγα λίγα τη φορά, τα αλέθουμε στο μπλέντερ. Καθαρίζουμε καλά τα ψάρια, τα μοιράζουμε στα πιάτα σε κομμάτια!!!
Follom me on Instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες.
Υλικά- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ηλιέλαιο
- 1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 ολόκληρο πορτοκάλι πολτό
- 3 κγ μπέικιν
- 2 βανίλιες
- 1/2 κούπα τρούφα σοκολάτας
- 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα, το λάδι, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού.
Κόβουμε στη μέση το πορτοκάλι και βγάζουμε τυχόν κουκούτσια. Όπως είναι με τη φλούδα του, το πολτοποιούμε, το ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μπέικιν, τις βανίλιες, το αλεύρι κατά προτίμηση κοσκινισμένο, την τρούφα και με απαλές ανακατεύουμε να ενωθούν τα υγρά με το αλεύρι. Δεν θέλει παίδεμα η ζύμη. Πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη. Ανάλογα με τη μάρκα του αλεύριου ίσως χρειαστεί λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι. Πλάθουμε σε στρογγυλές μπάλες 20 γρ η κάθε μία και τις αραδιάζουμε σε ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά, ανάλογα το φούρνο , πάνω κάτω αντιστάσεις.
------------------------------------------------------------
Πνευματικά δικαιώματα ©2023 2024
Απαγορεύεται η αντιγραφή ή αναδημοσιευση της συνταγής ή μέρος αυτής χωρίς τη συγκατάθεση του δημιουργού.
-------------------------------------------------------------
Follom me on Instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
Υλικά
4 φιλέτα ψαριού μπακαλιάρο
5 με 6 μέτριες πατάτες
3/4 κούπας ελαιόλαδο
1κγ αλάτι
1/4 κγ πιπέρι
1/4 κγ θυμάρι
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα κομμένη σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι
Λίγα φύλλα μαϊντανό
3 σκελίδα σκόρδο
1 ποτήρι ελαιολαδο
Εκτέλεση
Αν τα φιλέτα μας είναι κατεψυγμένα θα τα αφήσουμε να ξεπαγώσουν καλά.
Καθαρίζουν και πλένουμε τις πατάτες μας σε κρύο νερό. Τις αραδιάζουμε κομμένες κυδωνατες σε μέτριο ταψί, προσθέτουμε τα μπαχαρικά το σκόρδο το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, το μαϊντανό, το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τις φέτες ντομάτας απο πάνω. Σκεπάζουμε με βρεγμένη λαδόκολλα και βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν χρειάζεται νερό. Βάλαμε τη λαδόκολλα και κρατάει υγρασία Το ψάρι και ειδικά το φιλέτο δεν θέλει πολύ ψήσιμο και γιαυτό το βάλουμε στο τέλος. 20 λεπτά πριν γίνουν οι πατάτες, βγάζουμε το ταψί απ το φούρνο και τοποθετούμε τα φιλέτα πάνω απ τις πατάτες Με ένα κουτάλι παίρνουμε λάδι απ το ταψί και ρίχνουμε πάνω απ τα φιλέτα. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20 λεπτα ακόμα , μέχρι δηλαδή να ψηθεί και το ψάρι μας.
Καλή επιτυχία!!!!!