ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Τσουρεκαρεεεες... Απλά φανταστικαααα.. Τσουρέκια νηστίσιμα και αφρατα;;; ναι γίνεται.. Χωρίς κόπο χωρίς σχεδόν ζημωμα με τα χεράκια μας... και σε λίγη ώρα έχουμε τα ωραιότερα τα νοστιμότερα και τα πιο αφρατα τσουρέκια που έχετε φάει ποτέ...και το καλύτεροοοο μένουν για μέρες αφρατα σαν την πρώτη μέρα...
Συνταγή και εκτέλεση βήμα βήμα..
Υλικά
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκια
200γρ μάγια νωπή
1 ποτήρι λάδι σπορέλαιο(260ml)
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού(260 ml)
1,5 ποτήρι ζάχαρη(370 γρ)
1 κγ μαχλεπι
1 κγ κακουλε
3 ποτήρια χλιαρό νερό (810 ml)
Επάλειψη
1 κούπα νερό
3 κσ ζάχαρη
Εκτέλεση βήμα βήμα
Σε 3 ποτήρια χλιαρό νερό(810ml) διαλύουμε τη μαγιά και προσθέτουμε λίγο αλεύρι, αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι τη ζάχαρη το χυμό το μαχλεπι και το κακουλε
10 λεπτά αργότερα η μαγιά έχει φουσκώσει
Ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά στο μπολ με το λάδι ζάχαρη μαχλεπι κακουλε και ανακατεύουμε
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε με τα χέρια μας.
Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι διπλώνουμε τη ζύμη μας... δεν ζυμώνουμε,αλλα διπλώνουμε με κινήσεις απο κάτω και προς τα μέσα .
Η ζύμη μας λίγα λεπτά αργότερα εχει αυτή την όψη .Αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο σε ζεστό μέρος για 45 με 50 λεπτά.
50 λεπτά αργότερα η ζύμη μας ειναι έτοιμη.
Ζυμώνουμε σε πλέξεις και αλείφουμε με ζάχαρο νερό πριν τα ψήσουμε. Φουρνίζουμε αμέσως ,θα φουρκωσουν καθώς θα ψήνονται .
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο για 25 περίπου λεπτά
ΑΦΡΑΤΑ και με ίνες!!!!!!!!
Follom me on Instagram
Follow me on Facebook
Ελάτε στην ομάδα μας στο fb Μπαχάρι και κανέλα για να ανταλλάξουμε συνταγές και ιδέες!!
Δείτε την αρχική συνταγή :Μπαχάρι και κανέλα
Δείτε την αρχική συνταγή :Μπαχάρι και κανέλα