mpaxari & kanela

  • Home<
  • Άρτος
  • Εποχιακά
  • Μαγειρεύουμε
    • Γλυκά
    • Ζυμαρικά
    • θαλασσινά
    • κέικ
    • κεράσματα
    • κουλούρια
    • παγωτά
    • τσουρέκια
    • πουλερικά
    • χοιρινό
    • κιμάδες
    • όσπρια
  • Νηστίσιμα
  • Αλάδωτα



Τιραμισού 


Το τιραμισού είναι ένα γλυκό διαδεδομένο σε όλη την Ιταλία, η προέλευση του οποίου βρίσκεται μεταξύ Φρίουλι (Friuli) και Βένετο (Veneto). Είναι ένα γλυκό που τρώγεται με κουτάλι έχοντας μια βάση από μπισκότα σαβαγιάρ (ή άλλα μπισκότα που τρίβονται εύκολα ) βρεγμένα με καφέ και καλύπτονται με κρέμα από μασκαρπόνε, αυγά και ζάχαρη. Σε ορισμένες παραλλαγές, η κρέμα είναι επίσης αρωματισμένη με λικέρ.(Wikipedia) 
Ταψί 35×24

Υλικά 

2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 φακελάκι garni
180 ml φρέσκο γάλα
300 ml γάλα ζαχαρούχο
400 γρ τυρί κρέμα μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια
2 κούπες δυνατό καφέ εσπρέσο
2κσ άγλυκο κακάο

Εκτέλεση



Χτυπάμε με το μίξερ το φακελάκι της σκόνης σαντιγί με τα 180 ml γάλα μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.
Επίσης, χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα το τυρί κρέμα με τα γάλα ζαχαρούχο για 1 λεπτό.
Σταματάμε και ενσωματώνουμε στη σαντιγί το χτυπημένο τυρί κρέμα ανακατεύοντας ελαφρά με μια σπάτουλα.
Σε βάθη πιάτο βάζουμε τον εσπρέσο και με γρήγορες κινήσεις βουτάμε τα μπισκότα στον καφέ και δημιουργούμε μια στρώση.
Απλώνουμε τη μισή ποσότητα κρέμας.
Συνεχίζουμε με μια ακόμη στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει για 4 ώρες και πριν το σερβίρουμε πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο.










Η λαγάνα είναι ο άζυμος άρτος (ψωμί), ο οποίος φτιάχνεται με παραδοσιακό τρόπο στην Ελλάδα μόνο μια μέρα του χρόνου, την Καθαρή Δευτέρα, ενώ το όνομά της προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό "λάγανον", μια πλακωτή ζύμη που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας. Με τα χρόνια όμως έγιναν πολλές αλλαγές και ο αζυμος άρτος έγινε ζύμη ψωμιού με μαγιά ή προζύμι. 

  Τσουρέκια


Το τσουρέκι είναι παραδοσιακό γλυκό ψωμί το οποίο έχει διάφορες ονομασίες ανά τον κόσμο....Στην Ελλάδα ονομάζεται τσουρέκι, στην Αρμενία chorek, στο Αζερμπαϊτζάν çörək, στην Βουλγαρία kozunak, στη Ρουμανία cozonac και στην Τουρκία çörek..
Στην Ελλάδα ονομάζεται τσουρέκι, γλυκό ψωμί το οποίο παρασκευάζεται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.... το τσουρέκι ονομάζεται λαμπροκουλούρα ή λαμπρόψωμο.
Το σχήμα του τσουρεκιού ποικίλει ανάλογα με τον τόπο παρασκευής,Πλεξούδα,Κουλούρα,Μπάλα
    Τα υλικά που χρησιμοποιούμε συνήθως ειναι βούτυρο γάλακτο, βούτυρο αγελάδας,φρέσκο γάλα, ζάχαρη, αυγά,μαχλέπι,μαστίχα τριμμένη,νερό χλιαρό,μαγιά νωπή,αλεύρι και αμύγδαλο για την επιφάνεια.Το τσουρέκι παρασκευάζεται με την προσθήκη αρωματικών υλικών όπως η μαστίχα η οποία αποτελεί ρητίνη από το μαστιχόδεντρο (Pistacia lentiscus, var. Chia),το μαχλέπι το οποίο αποτελείται από αρωματικό μπαχαρικό που προέρχεται από τους σπόρους της άγρια κερασία, το οποίο ονομάζεται (μαχλέπι|Μαχλέπι),κάρδαμο και βανίλια.
https://el.wikipedia.org.

Τα δικά μου τσουρέκια ή λαμπροκούλουρα...ισως τα πιο νόστιμα κι αφράτα τσουρέκια που εχώ φάει ποτέ!!!!

Υλικά

2 κιλά αλεύρι δυνατό ή αλεύρι για τσουρέκια
200γρ νωπή μαγιά
340 ml νερό χλιαρό
800 γρ ζάχαρη
2 κουταλάκια γλυκού μαχλεπι
2 κουταλάκια γλυκού κακουλε
8 αυγά μέτρια
230 ml γάλα (το αφήνουμε για λίγο έξω απο το ψυγείο )
350 γρ βούτυρο αγελαδινό (ζεστό )
επάλειψη
2 κρόκους αυγού
ελάχιστο νεράκι
αμύγδαλο φίλε


Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό και προσθέτουμε λίγο αλεύρι 3 με 4 κουταλιές περίπου να κάνουμε εναν πηχτό χυλό ,
το αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει (θέλει πάνω απο μισή ώρα)
Σε μια μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη ,το γάλα ,τα αρωματικά και τα αυγά
και χτυπάμε λίγο με το μίξερ ισα να ανακατευτούν τα υλικά μας.
Ρίχνουμε τη φουσκωμένη μαγιά στη λεκάνη με τα ανακατεμένα υλικά και ανακατεύουμε με το χερι μας να ενωθούν όλα μαζί,
,ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και κάνουμε διπλώματα ,απο πάνω και προς τα μέσα πάντα, ώστε να πετύχουμε τις ίνες που πρέπει να έχει το τσουρέκι μας.
(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΙΠΛΩΝΟΥΜΕ),
θέλει λιγη ωρα δίπλωμα η ζύμη μας,ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΠΟ ΘΕΛΕΙ ΤΡΟΠΟ..... Πιστέψτε με τα αποτελέσματα θα σας δικαιώσει. Στη συνέχεια παίρνουμε το ζεστό βούτυρο με τα χέρια μας
και συνεχίζουμε τα διπλώματα μέχρι να τελειώσει το βούτυρο . δεν περιμένουμε να απορροφηθεί το βούτυρο για να ρίξουμε το επόμενο ,όσο φουσκώνει η ζύμη μας θα τραβάει και το βούτυρο . η ζυμη μας με το βούτυρο θα ειναι κάπως υγρή αλλα δεν μας πειράζει είπαμε ...οσο φουσκώνει την τραβάει.
Εδώ τώρα θέλει υπομονή ,αφήνουμε τη ζύμη μας σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 4 ώρες και πάνω. Μπορούμε να τα αφήσουμε και όλη τη νύχτα, είναι ακόμα καλύτερα.
Μετά το 4ωρο χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ισα κομμάτια και τα πλάθουμε  πλεξούδες τις βάζουμε στο ταψί και  αφήνουμε σκεπασμενεςγια 3 τέταρτα να
φουσκώνουν ξανά πριν τα ψήσουμε... προθερμαινουμε το φούρνο στους 180  βαθμούς ανάλογα το φούρνο .πριν τα φουρνισουμε τα αλειψουμε με κρόκο αυγού αραιωμένο με λίγο νερό .απα πάνω ρίχνουμε λίγο αμύγδαλο ή σουσάμι
Ψήνουμε στους 180 με 200 βαθμους για 30 με 35 λεπτακια ανάλογα με το μέγεθος τα μικρότερα σε σχήμα τσουρέκια θέλουν λιγότερη ώρα περίπου 20 με 25 λεπτα
Η συνταγή βγάζει 6 μεγάλα ή 8 μεσαία τσουρέκια. Καλή επιτυχία!!!

Διαβάστε περισσότερα: https://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/paschalina-tsoyrekia/















Δοκιμάστε την αγαπημένη σας συνταγή για κέικ και προσθέστε μέσα ολόκληρο πορτοκάλι τριμμένο... Απίστευτη γεύση και άρωμα πορτοκαλιου 🍊...


Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι 🍊🍊

Υλικά

250γρ βιταμ
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη(350 γρ) 
4 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό ή μια κούπα γάλα 
 εβαπορέ
2 πορτοκάλια ολόκληρα μικρά ή ένα μεγάλο
400γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του!!! ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 φακελάκι μπέικιν 

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βιταμ να αφρατεψει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια ενα ενα τα αυγά... μετά το γιαούρτι εναλλάξ με το αλευρι... Τώρα πλένουμε τα 2 πορτοκάλια κι όπως είναι με τη φλούδα τους τα κόβουμε στα 5 και τα πολτοποιουμε στο μουλτι. Βουτυρώνουμε μια φόρμα [ τη βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη να παγώσει το βιταμ ]Αλευρώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα . Ψήνουμε στους 180 βαθμους για περίπου 45-50 λεπτά της ώρας. 
Μην σας φοβίζει το ολόκληρο πορτοκάλι, θα δείτε ότι δίνει φοβερή γεύση στο κέικ και επίσης το κάνει πιο αφράτο....
Καλή επιτυχία...





Σαλαταρα με μαρούλι και κοτόπουλο!!!!!

Υλικά:

1/2 στήθος κοτόπουλο βραστό ή ψητό (η τα περισσεύματα απ το μεσημεριανό.
1 μπουκετακι μαρούλι τριμμένο
170 γρ καλαμπόκι (1 μικρή κονσέρβα) 🌽
60 γρ κεφαλοτυρι
1 μεγάλο κριθινο παξιμάδι (ελαφρώς βρεγμένο)
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ ξύδι
2 κσ μαγιονέζα
2 κγ μουστάρδα
1 κγ κέτσαπ
1/2 κγ αλάτι
1/2 κγ πάπρικα
1/2 κγ σκόνη λαχανικών

Εκτέλεση :

Σε μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε το τριμμένο μαρούλι το βρεγμένο παξιμάδι τριμμένο, το κοτόπουλο το καλαμπόκι και το κασέρι και το λαδοξυδο . Ρίχνουμε τα μπαχαρικά στο μπαλάκι με τη μαγιονέζα τη μουστάρδα και το κέτσαπ ανακατεύουμε και τα προσθετουμε στη σαλάτα. Από πάνω αν θέλουμε ρίχνουμε λίγο τριμμένο κασέρι.
Μπορούμε αν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιονέζα με γιαούρτι....
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1836250379997483&id=1721888121433710




Η τυρόπιτα είναι πίτα από ζύμη (π.χ. ζύμη σφολιάτας) ή φύλλο και γέμιση με τυρί. Το τυρί που περιέχει της δίνει αλμυρή γεύση, η οποία πολλές φορές συνοδεύεται από πικάντικη σε συνδυασμό με διάφορα μπαχαρικά (π.χ. πιπέρι).
Στην Ελλάδα η γέμισή της έχει συνήθως σαν βάση τυρί φέτα και αυγό και αποτελεί πολύ δημοφιλές πρόχειρο φαγητό.
 VIKIPEDIA

 Πατατόπιτα

Υλικά

1/2 κιλό φύλλο κρούστας
6 πατάτες μεγάλες
1/2 πράσο ψιλοκομμένο
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κ.σ δυόσμος
1 κ.γ ρίγανη
αλάτι πιπέρι
1 φλιτζ.λάδι

Εκτέλεση

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες μας μεχρι να μαλακώσουν.Τις αφήνουμε να μισοκρυωσουν τις καθαρίζουμε και τις πατάμε λίγο με το πιρούνι προσοχή οχι να γίνουν πουρές...τρίβουμε το κρεμμύδι και το πράσο ρίχνουμε τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε.
Σε ενα ταψακι λαδώνουμε και στρώνουνε 4 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα,ρίχνουμε λίγη απο τη γέμιση και ξανά φύλλο ξαναρίχνομαι λίγη απο τη γέμιση και πάμε εναλλάξ φύλλο γέμιση, κρατάμε 2 φύλλα για να σκεπάζουμε την πιέτα.
Τέλος λαδώνουμε το πάνω φύλλο και ρίχνουμε λίγο νεράκι βρέχοντας ελαφρά την πίτα μας.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ωρα.
                                                   Καλή επιτυχία!!





Τούρτα Oreo 

           Κουλούρια Θεσσαλονίκης

Υλικά 

600 γρ αλεύρι γ.ο.χ 
300 γρ χλιαρό νερό 
1 κύβο μαγιά νωπή 25 γρ ή 1 φακελάκι ξερή μαγιά (7γρ)
2 κσ ζάχαρη 
1 κγ αλάτι 
Επάλειψη 
1 κσ μέλι και λίγο νερό 
1 κούπα περίπου σουσάμι 

Εκτέλεση 

Σε ένα ταψάκι ρίχνουμε το σουσάμι και το ψήνουμε για λίγο στο φούρνο ίσα να πάρει χρώμα. Γίνονται νοστιμότερα τα κουλουρια
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη μαγιά, προσθέτουμε ζάχαρη αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να μην κολλάει το ζυμαράκι μας.. Αφήνουμε σκεπασμένο για μισή ώρα με 3 τέταρτα να φουσκώσει.. Σε ένα βάθη πιάτο ρίχνουμε το μέλι και το νερό να διαλυθεί. Έχουμε έτοιμο και το σουσάμι μας... Πλάθουμε κουλουράκια, βουτάμε στο μέλι και στη συνέχεια στο σουσάμι και απευθείας στο ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα... 
Καλη επιτυχια!!!








               Γλυκοστριφτάρια


Υλικά


Μετράμε σε φλιτζάνι τσαγιού
4 φλιτζ.αλεύρι γοχ
2 φακελάκια μαγιά
1 φλιτζ.χλιαρό γάλα
4 κσ ζάχαρη 1 κ.γ αλάτι
1/2 φλιτζ. λάδι
1 φλιτζ. νερό
100 γρ σταγόνες σοκολάτας
1 κρόκο αυγού & 4 κσ γάλα για επάλειψη

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα και τη ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά να φούσκωσει . Σε ενα μεγαλύτερο μπολ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τη μαγιά φουσκωμένη, ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να γίνει αφράτο και να μην κολλάει στα χέρια .Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα .Αφήνουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου. Όταν η ζύμη μας θα φουσκώσει στο διπλάσιο ,τότε την ξεφουσκώνουμε κόβουμε σε μικρά μπαλάκια , ανοίγουμε κορδόνια ρίχνουμε λίγες σταγόνες κουβερτούρας και κάνουμε στριφτάρια... τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα τα αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώνουν... πριν τα ψήσουμε αλείφουμε την επιφάνεια με κρόκο αυγού αραιωμένο σε λίγο γάλα και ρίχνουν λίγες σταγόνες σοκολάτας ακόμα.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 18 περίπου λεπτά.











Βασιλόπιτα

Κατά το ελληνικό έθιμο, ονομάζεται η πίτα που παρασκευάζεται παραμονή της Πρωτοχρονιάς περιέχει ένα χρυσό φλουρί (νόμισμα) που σύμφωνα με την παράδοση θα φέρει καλή τύχη σε αυτόν που θα το βρεί και κόβεται και μοιράζεται σε οικογενειακή συγκέντρωση αμέσως με τον ερχομό του νέου έτους.


Υλικά

250 γρ βιτάμ 
2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά μεσαίου μεγέθους
1/2 κούπα τσαγιού γάλα εβαπορέ
3 κγ μπέικιν
1/2 κούπα τσαγιού πορτοκαλάδα με ανθρακικό
Ξυσμα πορτοκαλιού 
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ

Εκτέλεση 

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά , προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, στη συνέχεια το γάλα αναλλαξ με το αλεύρι 
και το μπέικιν και τέλος το ξύσμα και την πορτοκαλάδα. Σε μέτριο ταψάκι βουτυρομενο και αλευρωμενο ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία!!











                Κρεατόπιτα

Αυτή είναι η παραδοσιακή πίτα της Πρωτοχρονιάς έτσι όπως την έκανε η γιαγιά μου.

Υλικά για τα φύλλα 

600 γρ αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)

300 γρ χλιαρό νερό

2 κσ ελαιόλαδο

1 /2 κγ αλάτι

1 κγ ξίδι 

Υλικά για τη γέμιση 

2 κιλά χοιρινό κρέας για τηγανιά 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 πράσα ψιλοκομμένο

1 ποτήρι τραχανά

1 φλιτζάνι νερό

Αλάτι 

Πιπέρι 

Κυμινο 

Εκτέλεση

Σε βάθη τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί.Προσθέτουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα απ όλες τις πλευρές ανακατεύοντας συνεχώς.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα πράσα και αφήνουμε μέχρι να χάσουν όγκο τα πράσα,λίγα λεπτά δηλαδή . Ρίχνουμε λίγο νερό 1 ποτήρι νερού,χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας,περίπου μισή ώρα ίσως και παραπάνω.

Αφού έχει μαλακώσει το κρέας ρίχνουμε αλάτι,πιπέρι,κυμινο,μπαχάρι και τον τραχανάς Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει η γέμιση . Μπορούμε να ετοιμάσουμε κι απ το βράδυ τη γέμιση.
Ετοιμάζουμε τα φύλλα 

Σε βάθη σκεύος μπολ ή μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι.

 Ανοίγουμε με τα χέρια μας λακκούβα και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας να υγρανθεί το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να πετύχουμε εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας.Αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ή νερό στο ζυμάρι μας, ανάλογα, αν είναι πολυ σκληρή ή μαλακή η ζύμη. Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο με μια πετσέτα να ξεκουραστεί για μισή ώρα.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 6 ή 8 μπαλάκια,ανάλογα πόσα φύλλα θα χρειαστεί για την πίτα και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα

 Παίρνουμε ενα μπαλάκι και το βάζουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πατάμε με τα χέρια μας το μπαλάκι να απλώσει και αλευρώνουμε καλά.

Τυλίγουμε το ζυμαράκι με τον πλάστη και με τα χέρια μας πιέζουμε ελαφρά μπρος πίσω 5 ή 6 φορές.


Ανοίγουμε ξανά το φύλλο και ρολαρουμε ξανά με τον πλάστη μέχρι να πετύχουμε το μέγεθος που θέλουμε . Το  ιδανικό μέγεθος για μέτριο ταψί είναι λίγο μικρότερο από το μήκος του πλάστη. Ενώ για το ταψί της κουζίνας, θέλουμε φύλλο όσο το μήκος του πλάστη. 

Κάθε φύλλο που θα ανοίγουμε ή το βάζουμε κατευθείαν σε λαδωμένο ταψί ή σε μεγάλη πετσέτα.

Βγάζουμε τη γέμιση . 

Παίρνουμε ένα ταψί και λαδώνουμε με πινέλο όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα . Στρώνουμε 3 φύλλα λαδωμένα ενδιάμεσα και να προεξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε τη μισή γέμιση . Στρώνουμε φύλλο σουρωτο μέσα στο ταψί και λίγη γέμιση μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση . Πάνω από την Πίτα κλείνουμε με ένα φύλλο που θα προεξέχει από το ταψί.

Τα φύλλα που προεξέχουν τα γυρίζουμε μέσα στο ταψί. 

Λαδώνουμε και χαράζουμε την πίτα. 

Ραντίζουμε με λίγο νεράκι ελαφρά ώστε να γίνει η πίτα μας τραγανή. 

Η πίτα μας γίνεται πιο νόστιμη αν βάλουμε λίγη απ τη γέμιση στον κόθαρο, τα σημεία του φύλλου που προεξέχουν απ το ταψί!!! 

Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα και 10 λεπτά. 






 


Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα

Translate

Facebook

Mpaxari & kanela

Follow

Συντομογραφίες

κ.γ (κουταλάκι του γλυκού) κ.σ (κουταλιά της σούπας) Αλεύρι γοχ (αλεύρι για όλες τις χρήσεις) φλ (φλιτζάνι) Ltr (λίτρο)
Protected by Copyscape

ABOUT ME

Καλώς ήρθες στο mpaxari & kanela. Είμαι η Θεοδώρα Παπαλιάγκα, δεν είμαι σεφ, λατρεύω όμως τη μαγειρική,και προσπαθώ για το καλύτερο. ">

ΑΚΟΛΟΎΘΗΣΕ ΜΕ

ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;

  • Μελιτζανάκια τουρσί
  • Κασερόπιτα σουφλέ
  • Κοτόπιτα χωρίς φύλλα
  • Τορτελίνια φούρνου
  • Πιπεριές Φλώρινης τουρσί
  • Σοκολατάκια Bounty
  • Μελιτζάνες παπουτσάκια
  • ΝΗΣΤΕΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
  • Cheesecake
  • Πιπεριές στην κατάψυξη

ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ

νηστισιμα 192 Γλυκά 131 νηστίσιμα φαγητά 70 Πίτες-πιτάκια 69 φαγητά 69 Κεικ 54 Ζύμες 51 νηστίσιμα γλυκά 51 Αλάδωτα 43 Αρτοσκευάσματα 37 κουλουράκια-βουτήματα 33 Ζυμαρικά 30 Θαλασσινά 30 Σιροπιαστά 25 ορεκτικά 25 Πουλερικά 24 παγωτά 23 σοκολάτα 23 Κιμάς 22 Χοιρινο 18 Γλυκά κουταλιού 17 Μοσχάρι 15 Σούπες 14 κεράσματα 14 Οσπρια 13 Σνακ 13 τυριά 13 χριστούγεννα 13 Ρύζι 12 Τσουρέκια 12 πατάτες 12 Λαδερά 11 Σάλτσες 11 Χρήσιμα 11 Αυγά 10 Σαλάτες 10 πασχαλινά 10 light 8 Μαρμελάδες 8 Μπριος 7 Μανιτάρια 6 παντεσπάνι 6 Ντιπς 5 κρουασαν 5 σαντιγί 5 Μπεσαμέλ 3 σφολιάτα. 3 σόγια 3 Αρνι 2 Σνακ. 2

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι φωτογραφίες και τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Απαγορεύεται η αναδημοσιεύση χωρίς την συγκατάθεση μου. Από το Blogger.

Συνολικές προβολές σελίδας

Powered By Blogger
Protected by Copyscape

Σελίδες

mpaxari & kanela

Widget by EmbedSocial→

Copyright © mpaxari & kanela. Designed by OddThemes