Πίτσα πλεξούδα και ψωμάκι αφρός....
Υλικά
Για μια μεγάλη πλεξούδα
500 γρ αλεύρι γ.ο.χ300 ml χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1/2 φλιτζάνι του καφέ (ελληνικού) λάδι
Λάδι για το απλωμένα του φύλλου
Γέμιση
200 γρ κασέρι τριμμένο200 γρ τυρί φέτα
σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα 300 ml νερό, τη μαγιά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι..Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι 500 γρ. και με το γάντζο χτυπάμε για 2 με 4 λεπτά... Θα κολλάει αν το πιάσουμε με τα χέρια μας αλλά δεν πειράζει, έτσι θα γίνει αφράτο το ζυμαράκι μας...
Σκεπαζουμε και αφήνουμε περίπου 1 ώρα να ξεκουραστεί και να φουσκώσει...
Εδώ χρειαζόμαστε λίγο λάδι στα χέρια μας ίσια να μην κολλάει το ζυμαράκι μας ...
Απλωνουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο μας, χωρίζουμε το ζυμαράκι στα 4 και κρατάμε 3 μπάλες... Ανοίγουμε 3 μακρόστενα φύλλο και απλωνουμε τη γέμιση..
Κλείνουμε με προσοχή και πλεκουμε πλεξούδα. Λαδώνουμε ξανά αν χρειαστεί...
Βάζουμε τις έτοιμες πλεξούδες στο ταψί μας.
Το άλλο κομμάτι που μας έμεινε το ανοίγουμε στρογγυλό φύλλο στο μέγεθος πιάτου και το γυρίζουμε σαν ρόλο.. έτσι κρατάει αέρα μέσα και γίνεται πολύ αφράτο....
Το βάζουμε κι αυτό μαζί στο ταψί... Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα... Πραγματικά αφρός!!!!
Tips
Για να κάνουμε τη γέμιση νηστίσιμα απλά προσθέτουμε κασέρι και τυρί φέτα νηστίσιμα !!
Ντοματοκεφτέδες
Γρήγορο και πολύ νόστιμο ορεκτικό μεζεδάκι που σίγουρα θα θα ξετρελάνει
Υλικά
6 ντοματάκια τύπου pomodoro
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
3 κσ μαϊντανό
1/2 κγ Αλάτι
1/4 κγ πιπέρι
1/2 κγ Αλάτι
1/4 κγ πιπέρι
3 φρέσκα κσ δυόσμο φρέσκο
1 κσ θυμάρι φρέσκο
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κγ μπέικιν
Εκτέλεση
Για τα ντοματοκεφτέδακια βάζουμε το μικρό το ντοματακι ή ντομάτα σφιχτή και ώριμη να έχει νοστιμιά. Πλένουμε και καθαρίζουμε τη φλούδα τους και τα κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια, προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο κι αυτό με το μαχαίρι και στη συνέχεια το μαϊντανό το δυόσμο το θυμάρι και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν . Δε ζυμώνουμε απλά με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα.Δεν θέλουμε να βγάλουν πολλά ζουμιά γιατί θα τραβήξει κι άλλο αλεύρι και θα χαλάσει τη γεύση του . Βάζουμε ένα βάθη τηγάνι να κάψει και παίρνουμε με τα χέρια μας μείγμα το βουτάμε σε λίγο αλεύρι και τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες
Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγαζουμε και απολαμβάνουμε. Ζεστοί ή κρυοι είναι το ίδιο νόστιμοι
Δεν θέλουν πολύ τηγάνισμα, μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Βγαζουμε και απολαμβάνουμε. Ζεστοί ή κρυοι είναι το ίδιο νόστιμοι
Κώκ ταψιού
Υλικά
5 αυγά μέτρια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
3κγ μπέικιν
2 κσ γάλα εβαπορέ
Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 φλούδα λεμονιού
Κρέμα
1200 ml γαλα φρέσκο
3 κσ ανθός αραβοσίτου (την βραστή κρέμα)
4 κσ αλεύρι
3 κρόκους αυγού
1 κούπα ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
2 κσ βούτυρο
2 κσ βούτυρο
Γλασο σοκολάτας
250 γρ σοκολάτα
250 κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα την κρέμα στο γλυκό μας:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κροκαδια με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το κρύο γάλα, ανακατεύουμε και βάζουμε το μείγμα στη φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι με το ανθός αραβοσίτου κοσκινισμενα και με ένα σύρμα ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το μείγμα μας να δέσει.
Κλείνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Ξεκινάμε να φτιάχνουμε το παντεσπάνι :
:
Έχουμε βγάλει πολύ νωρίτερα τα αυγα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Χτυπάμε τα αυγα με τη ζάχαρη για 6 με 7 λεπτά να αφρατεψούν καλά και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμενα το μπέικιν και τις βανιλιες Ανακατεύουμε καλά και τέλος ρίχνουμε το γάλα. Βάζουμε το μείγμα μας σε ένα μέτριο ταψί 24×32 να ψηθεί για 14 λεπτά . Βυθίζουμε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό το παντεσπάνι μας είναι έτοιμο. Βγαζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βράζουμε 6 λεπτά και σιροπιάζουμε κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι .
Αφήνουμε να κρυώσει το σιροπιαστό παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα από πάνω.
Τέλος βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος να έρθει σε σημείο βρασμού, αποσύρουμε απ τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και απλώνουμε τη γκαναζ πάνω απ το γλυκό .
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και μετά θα το κόψουμε.Το καλύτερο είναι την επόμενη μέρα.
Καλή επιτυχία !!!
ΡΟΛΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
Αφράτο παντεσπάνι με γέμιση μαρμελάδα φράουλα 🍓.
Υλικά
5 μεσαία αυγά
1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα τσαγιού αλεύρι γοχ
3 κγ μπέικιν
3 βανίλιες
1 κσ χυμό φρέσκου λεμονιού
1 κσ νερό
1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 βαζάκι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα αυγά για αρκετή ώρα εκτός ψυγείου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Ετοιμάζουμε τα υλικά μας. Στρώνουμε σε ένα ταψί της κουζίνας ένα κομμάτι λαδόκολλα να πιάσει όλη την επιφάνεια.θα χρειαστεί και ένα μίξερ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και μαζί και τις βανίλιες και το μπέικιν. Χτυπάμε ελάχιστα και τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμόνι μαζί με το νερό. Ανακατεύουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψί με τη λαδόκολλα . Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε το παντεσπάνι και όπως είναι ζεστό, βάζουμε από πάνω ένα κομμάτι λαδόκολλα και μια πατσετα. Τυλίγουμε σε ρόλο και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά .
Μέτα από αρκετή ώρα και αφού έχει κρυώσει ανοίγουμε και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Κλείνουμε ξανά μόνο με το παντεσπάνι και αφήνουμε πάλι στο ψυγείο για λίγο να σφίξει.Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Μπορείτε να βάλετε μερεντα ή χτυπημένο σαντιγί με φράουλες ή ότι φρούτο θέλετε.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο το καλοκαίρι.
Raffaello ή ινδοκάρυδα
Υλικά
400 γρ γάλα ζαχαρούχο
270 γρ ινδοκάρυδο
80 γρ έξτρα ινδοκάρυδο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το γάλα ζαχαρούχο αδιάλυτο σε ένα βάθη σκεύος. Προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε το μείγμα.Οπως είναι το βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει για λίγη ώρα Βγάζουμε και πλάθουμε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και περνάμε το καθένα από το έξτρα ινδοκάρυδο.
Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.
Γίνονται περίπου 30 κομμάτια.
Γαλοτύρι
Είναι τυροκομικό προϊόν, δεν κατατάσσεται ούτε στα τυριά αλλά ούτε στα γιαούρτια. Έχει πηχτή και κρεμώδες υφή. Τρώγεται σχεδόν με τα πάντα,συνοδεύει όλα τα φαγητά μας, ακόμα και σκέτο με ψωμί τρώγεται ευχάριστα.
Υλικά
250 γρ γιαούρτι πρόβειο
120 γρ τυρί φέτα πρόβεια
40 ml γάλα κατά προτίμηση κατσικίσιο
1/2 κγ αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το τυρί σε χοντρά κομμάτια , προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε τέλος το γιαούρτι με το αλάτι Ανακατεύουμε απαλά .
Καταναλωνουμε αμέσως.Κρατάει αρκετές μέρες στο ψυγείο αν κάνουμε μεγάλη ποσότητα.
Κέικ με φράουλες και σοκολάτα
Είχα λίγες φράουλες στο ψυγείο και σταγόνες σοκολάτας... Δεν ήθελε και πολύ σκέψη... Έβγαλα τα αυγά από νωρίς, ετοίμασα τα υλικά μου και βουρ για κέικ φραουλοσοκολατενιο 🍓🍓
Υλικά
για μια μακρόστενη φόρμα.
300 γρ αλεύρι φαρίνα
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1&1/4 κούπας ζάχαρη
1 /2 κούπα γάλα εβαπορέ
3 μέτρια αυγά
10 μέτριες φράουλες
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας
2 βανιλιες
1/2 κγ αλάτι
1 κγ μπέικιν
Εκτέλεση
Αφήνω τα αυγά εκτός ψυγείου για αρκετή ώρα.
Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν καλά. Προσθέτω το ηλιέλαιο τις βανιλιες και εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι και το μπέικιν και το αλάτι,τα οποία έχω κοσκινίσει. Τέλος προσθέτω τις φράουλες σε κομμάτια και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύω απαλά με ένα κουτάλι.
Βάζω το μείγμα μου σε βουτυρωμένη και αλευρωμενη μακρόστενη φόρμα και ψήνω στους 180 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου ανάλογα πάντα το φούρνο. Ξεφορμάρω μετά από 10 λεπτά.
Από πάνω έβαλα λίγη μαρμελάδα και φρέσκες φράουλες!!!!
Τσουρέκια
Τσουρέκια τα εύκολα.
Έιναι τόσο εύκολα, μέχρι να πεις τσουρέκι. Δεν θέλει πολύ παίδεμα, αν έχεις μίξερ με κάδο είναι πολύ πιο εύκολο. Τα βάζεις όλα μέσα και αυτό κάνει όλη τη δουλειά.Δεν θέλει παραπάνω αλεύρι, παρά μόνο όσο λέει η συνταγή.Το μείγμα θα κολλάει αρκετά στα χέρια αλλά μην το φοβάστε βάλτε λίγο βούτυρο στα χέρια σας και βγάλτε το απ τα τυχωματα του κάδου. Όταν φουσκώσει θα πλάθετε εύκολα σαν ευπλαστη ζύμη. Εγώ τα άφησα 2 ώρες περίπου και έγινε τούμπανο. Απλά θέλει όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Υλικά
500 ml γάλα φρέσκο
1100 γρ αλεύρι δυνατό για τσουρέκια
90 γρ μαγιά νωπή ή 3 & 1/2 φακελάκια ξερή μαγιά
150 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
300 γρ ζάχαρη
1κγ μαχλέπι
1κγ κακουλε
Ξύσμα πορτοκαλιού (για έξτρα άρωμα)
2 αυγά μέτρια
1κσ βούτυρο
Για πριν το ψήσιμο
2 κρόκους αυγών
2 κσ γάλα
Αμύγδαλο φιλε ή σουσάμι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα υλικά μας πάνω στον πάγκο εργασίας . Μετράμε ακριβώς το αλεύρι.Τα αυγά θα τα βγάλουμε πολύ νωρίτερα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.Το γάλα το ζεσταίνουμε ελαφρά ίσια δηλαδή να έρθει κι αυτό σε θερμοκρασία δωματίου.
Θα χρειαστεί ένα μίξερ με κάδο.
Βάζουμε σε ένα σκεύος το γάλα και τη μαγιά να διαλυθεί ρίχνουμε 2 κσ αλεύρι λίγη ζάχαρη και αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αρωματικά.
Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς γάλα που έχει φουσκώσει και χτυπάμε να ενωθούν.
Βάζουμε το γάντζο και προσθετουμε το αλευρι σε δώσεις. Θα δούμε ότι κολλάει το μείγμα μας.Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι γιατί θα σφίξει το μείγμα και τα τσουρέκια μας δεν θα είναι αφράτα και μαλακά.Χτυπάμε με το γάντζο αρκετά λεπτά να κάνει το τσουρέκι τις ίνες του .Θελει περίπου 5 με 6 λεπτά .
Παίρνουμε το βούτυρο στα χέρια μας και ξεκολλάμε το μείγμα απ τον κάδο Βουτυρώνουμε δηλαδή το μείγμα μας απ έξω μόνο. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια μεμβράνη να διπλασιαστεί σε ογκο για 1 ώρα σε ζεστό μέρος . Αν ο κάδος δεν είναι αρκετά μεγάλος αλλάζουμε σκεύος βουτυρονοντας τον.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα αρωματικά.
Προσθέτουμε το μείγμα μαγιάς γάλα που έχει φουσκώσει και χτυπάμε να ενωθούν.
Βάζουμε το γάντζο και προσθετουμε το αλευρι σε δώσεις. Θα δούμε ότι κολλάει το μείγμα μας.Δεν προσθέτουμε άλλο αλεύρι γιατί θα σφίξει το μείγμα και τα τσουρέκια μας δεν θα είναι αφράτα και μαλακά.Χτυπάμε με το γάντζο αρκετά λεπτά να κάνει το τσουρέκι τις ίνες του .Θελει περίπου 5 με 6 λεπτά .
Παίρνουμε το βούτυρο στα χέρια μας και ξεκολλάμε το μείγμα απ τον κάδο Βουτυρώνουμε δηλαδή το μείγμα μας απ έξω μόνο. Το αφήνουμε σκεπασμένο με μια μεμβράνη να διπλασιαστεί σε ογκο για 1 ώρα σε ζεστό μέρος . Αν ο κάδος δεν είναι αρκετά μεγάλος αλλάζουμε σκεύος βουτυρονοντας τον.
Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος όπως είπαμε να φουσκώσει.
Μετά από 1 ώρα περίπου θα δείτε ότι το μείγμα είναι αρκετά εύπλαστο και δεν κολλάει στα χέρια μας. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε ίσα μέρη ανάλογα με το μέγεθος που θα κάνουμε . Εγώ έκανα 5 τσουρέκια μέτρια και 3 σαλιγκαράκια μέτρια επίσης. Χρειάστηκα 2 ταψια.
Βάζουμε τα τσουρέκια σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα και τα αφήνουμε σκεπασμένα να φουσκωσουν άλλη μια φορά για 25 με 20 λεπτά.
Προθερμαινουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.Πριν το ψήσιμο αλείφετε με αυγό και γάλα και από πάνω αμύγδαλο φίλε ή σουσάμι.Ψηνουμε ανάλογα με το μέγεθος.Τα μεσαία τα έψησα για 35 λεπτά Τα πιο μικρά λίγα λεπτά λιγότερο.Μην τα ψήσετε πολύ γιατί σφίγγουν. Όταν δούμε ότι έχουν ψηθεί από κάτω είναι έτοιμα και μέσα. Η θερμοκρασία ρυθμίζετε ανάλογα με το φούρνο μας.
Οταν κρυωσουν τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και τα διατηρούμε εκτός ψηγειου για 1 βδομάδα.Αποθηκευονται ψημένα και στην κατάψυξη.
Σουπιές με λευκή σάλτσα λεμονιού. Ιδιαίτερα νόστιμο φαγητό που θα λατρέψουμε όλοι.
Υλικά
1 κιλό φρέσκιες σουπιές
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 κσ κορν φλάουρ
Χυμός από 2 λεμόνια
1 λίτρο νερό
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Φρέσκια ρίγανη ή μαϊντανό
Εκτέλεση
1️⃣ Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε κομμάτια .
2️⃣ Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, προσθέτουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη και σωταρουμε για λίγα λεπτά . Ρίχνουμε τα κομμάτια της σουπιάς και αφήνουμε λίγα λεπτά να τσσιγαριστούν.
3️⃣ Προσθέτουμε το νερό , χαμηλώνουν τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές.
4️⃣ Προς το τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και τα μπαχαρικά.
Για να δέσουμε τη σάλτσα διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό μας λίγα λεπτά πριν το κλείσουμε .
5️⃣ Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές !!
Φασολάδα στο φούρνο .
Υλικά
300 γρ μέτρια φασόλια
2 & 1/2 λίτρα νερό
2 μέτρια φωτιά καρότα
Σέλινο
2 κσ πελτε
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1/2 κούπα λάδι
Αλάτι πιπέρι
Ρίγανη
Εκτέλεση
Δεν είναι απαραίτητο να μουλιασουμε τα φασόλια μας απ το βράδυ.
Πλένουμε τα φασόλια σε τρεχούμενο νερό και τα βάζουμε στη χύτρα με νερό μέχρι να σκεπαζονται.Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κλείνουμε το μάτι της κουζίνας.Τραβάμε την κατσαρόλα στην άκρη και αφήνουμε μέσα για μισή ώρα.
Ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά μας. Κόβουμε σε φέτες τα καρότα και το κρεμμύδι στον τρίφτη και ψιλοκομμένο το σέλινο.
Ξεπλενουμε τα φασόλια μας και τα βάζουμε με το νερό να βράσουν.Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός το αλατοπίπερο και τη ρίγανη αυτά θα τα ρίξουμε στο τέλος στο ταψί .
Μόλις πάρει μια βράση το φαγητό κλείνουμε τη χύτρα να μισόβρασουν τα φασόλια μας .
Ανοίγουν το καπάκι και γυρίζουμε το φαγητό μας σε ταψί και συνεχίζουμε εκεί μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια και να χυλωσει.
Θέλουν περίπου μια ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
Follow
Συντομογραφίες
κ.γ=κουταλάκι του γλυκού
κ.σ=κουταλιά της σούπας
Αλεύρι γοχ =αλεύρι για όλες τις χρήσεις
φλ=φλιτζάνι
Ltr=λίτρο
ABOUT ME
Καλώς ήρθες στο mpaxari & kanela. Είμαι η Θεοδώρα Παπαλιάγκα, δεν είμαι σεφ, λατρεύω όμως τη μαγειρική,και προσπαθώ για το καλύτερο. ">
ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ
νηστισιμα
163
Γλυκά
100
νηστίσιμα φαγητά
60
φαγητά
60
Κεικ
48
Πίτες-πιτάκια
44
νηστίσιμα γλυκά
44
Αλάδωτα
38
Ζύμες
38
κουλουράκια-βουτήματα
30
Αρτοσκευάσματα
29
Θαλασσινά
26
σοκολάτα
23
παγωτά
20
Ζυμαρικά
18
Σιροπιαστά
18
ορεκτικά
17
Κιμάς
16
Πουλερικά
15
Οσπρια
13
Σούπες
13
Γλυκά κουταλιού
12
Μοσχάρι
12
Τσουρέκια
12
τυριά
12
χριστούγεννα
12
Σνακ
11
Ρύζι
10
Σάλτσες
10
Χοιρινο
10
πασχαλινά
10
πατάτες
10
light
8
Λαδερά
8
Σαλάτες
8
Χρήσιμα
8
Αυγά
7
Μαρμελάδες
7
Μπριος
7
κεράσματα
7
παντεσπάνι
6
Μανιτάρια
5
κρουασαν
5
Ντιπς
4
σαντιγί
4
σφολιάτα.
3
σόγια
3
Μπεσαμέλ
2
Αρνι
1
Σνακ.
1
Φόρμα επικοινωνίας
Οι φωτογραφίες και τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Απαγορεύεται η αναδημοσιεύση χωρίς την συγκατάθεση μου. Από το Blogger.