Μπακαλιάρος σκορδαλιά
Η παράδοση θέλει την 25 Μαρτίου να τρώμε ψάρι και συγκεκριμένα μπακαλιάρο με συνοδεία σκορδαλιάς. Η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστης θέλει 2 φορές μέσα σ αυτό το διάστημα να τρώμε ψάρι κι αυτό γιατί ο Ευαγγελισμό της Θεοτόκου είναι Θεομητορική γιορτή.
Υλικά
1000 με 1200 γρ μπακαλιάρο παστό
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα
Κουρκούτι
270 γρ αλεύρι
330 ml σόδα αναψυκτικό
1/2 κγ. Αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Σκορδαλιά
250 γρ μπαγιάτικο ψωμί
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 κσ ξύδι
1/2 κγ αλάτι
4 ή 5 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
Από την προηγούμενη μέρα το μεσημέρι, ξεπλένουμε το μπακαλιάρο σε άφθονο νερό, τον κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τον βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό να σκεπάζεται.
Κάθε 3 με 4 ώρες αλλάζουμε το νερό με φρέσκο μέχρι την επομένη το πρωί.
Όσο ο μπακαλιάρος ξαρμυρίζει εμείς ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά.
Βάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Καθαρίζουμε το σκόρδο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι,το αλάτι και το ξύδι, έτσι πολτοποιείτε καλύτερα το σκόρδο.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ψωμί και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπλέντερ να πολτοποιηθεί. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.
Την επόμενη μέρα το πρωί, ξεπλένουμε το μπακαλιάρο καλά και τον αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει καλά μέχρι να τον τηγανίσουμε.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
Σε ένα σκεύος βάζουμε τη σόδα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλάτι. Θα πρέπει να έχουμε ένα χυλό παχύρρευστο.
Βάζουμε σε αντικολλητικο τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε λίγο αλεύρι, και στη συνέχεια στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και πατάτες τηγανιτές!!!!
TIPS
Για να πάρει το κουρκούτι μας χρυσαφένιο χρώμα, βάλτε αλεύρι κίτρινο χωριάτικο.
Όσο περισσότερο στραγγίσει ο μπακαλιάρος τόσο καλύτερα θα τηγανίζεται.
Κάθε 3 με 4 ώρες αλλάζουμε το νερό με φρέσκο μέχρι την επομένη το πρωί.
Όσο ο μπακαλιάρος ξαρμυρίζει εμείς ετοιμάζουμε τη σκορδαλιά.
Βάζουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε νερό να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Καθαρίζουμε το σκόρδο και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το λάδι,το αλάτι και το ξύδι, έτσι πολτοποιείτε καλύτερα το σκόρδο.
Στραγγίζουμε πολύ καλά τα ψωμί και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπλέντερ να πολτοποιηθεί. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να καταναλωθεί.
Την επόμενη μέρα το πρωί, ξεπλένουμε το μπακαλιάρο καλά και τον αφήνουμε στο σουρωτήρι να στραγγίσει καλά μέχρι να τον τηγανίσουμε.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι.
Σε ένα σκεύος βάζουμε τη σόδα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ενώ χτυπάμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το αλάτι. Θα πρέπει να έχουμε ένα χυλό παχύρρευστο.
Βάζουμε σε αντικολλητικο τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου σε λίγο αλεύρι, και στη συνέχεια στο κουρκούτι. Τηγανίζουμε για 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου για λίγο σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και πατάτες τηγανιτές!!!!
TIPS
Για να πάρει το κουρκούτι μας χρυσαφένιο χρώμα, βάλτε αλεύρι κίτρινο χωριάτικο.
Όσο περισσότερο στραγγίσει ο μπακαλιάρος τόσο καλύτερα θα τηγανίζεται.
Ρεβιθοκεφτέδες
Το ρεβίθια,μία από τις καλύτερες φυσικές πηγές πρωτεΐνης μεγάλης βιολογικής αξίας, ισάξιας του κρέατος, του γάλακτος και της σόγιας. Περιέχει αρκετά αμινοξέα που θεωρούνται απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, υδατάνθρακες, φολικό οξύ και άλλες βιταμίνες και άλατα, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, χαλκό και κάλιο.
Υλικά
10 μεγάλα κεφτεδάκια
200 γρ βρασμένα ρεβίθια
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο (ή νερό για αλάδωτα)
1 κγ κύμινο
1/2 κγ τριμμένο μπαχάρι
1/2 κγ κολιανδρο
1/2 κούπα μαϊντανό
Λίγα φύλλα δυόσμο
Αλάτι - πιπέρι
1 /2 κούπα αλεύρι
Έξτρα αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα.
Εκτέλεση
Σε ένα βάθη σκεύος ψιλοκοβουμε το μαϊντανό, το δυόσμο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ρίχνουμε τα μπαχαρικά. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια μαζί με το κρεμμυδι και το λάδι.
Ρίχνουμε το μείγμα στο σκεύος με τα αρωματικά και ρίχνουμε και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
Βρεχουμε τα χέρια μας, πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια και τα βουτάμε στο έξτρα αλεύρι. Τινάζουμε να φύγει το περίσσιο αλεύρι και βάζουμε στο τηγάνι λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε καλά και από τις δύο πλευρές. Βγάζουμε και αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί αν και δεν "ρουφάνε" καθόλου λάδι.
Σερβίρουμε σαν ορεκτικό ή σε αραβικές πίτες με σως ταχίνι!!!!
TIPS
Τα κεφτεδάκια μας μπορούν να γίνουν και αλάδωτα. Απλά αντί για λάδι στο μπλέντερ βάλουμε νερό και τα ψήσουμε στο φούρνο σε λαδόκολλα.
Vegan νηστίσιμη μαρέγκα !!!
Ημιδιαφανο παχυρευστο υγρό που γίνετε από όσπρια και κυρίως από ρεβίθια. Με την προσθήκη ζάχαρης παίρνει τη μορφή σαντιγίς.
Υλικά
1 κούπα ρεβίθια
5 κούπες νερό
2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ρεβίθια μέσα σε αρκετό νερό να φουσκώσουν για 10 με 12 ώρες.
Την επόμενη μέρα, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε να βράσουν με το νερό στη χύτρα για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Στραγγίζουμε σε σήτα τα ρεβίθια και τυχόν κομμάτια που θα μείνουν στο ζουμί.
Βάζουμε ξανά το ζουμί σε δυνατή φωτιά να βράσει και να μείνει περίπου το 1/4 της ποσότητας.
Θα το δείτε ότι σκουραινει το ζουμί,ειναι έτοιμο.
Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 3 ώρες περίπου.
Θα δείτε την υφή του ότι είναι σαν ζελέ.
Βάζουμε αυτό το ζελέ με τη ζάχαρη άχνη και τις βανίλιες στο μίξερ να χτυπηθούν για αρκετή ώρα.
Ύστερα από 2 λεπτά αρχίζει να ασπρίζει.
Μετά, από 6 λεπτά έχει πάρει τη μορφή σαντιγί.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε για αρκετή ώρα ακόμη. Θέλει περίπου 12 λεπτά. Μην τη φοβάστε, δεν πρόκειται να κόψει.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε για αρκετή ώρα ακόμη. Θέλει περίπου 12 λεπτά. Μην τη φοβάστε, δεν πρόκειται να κόψει.
Είναι έτοιμη.
Τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά πριν τη χρησιμοποιούμε.Δεν μυρίζει καθόλου όσπριο.
Διατηρείτε στο ψυγείο για 4 μέρες.
Διατηρείτε στο ψυγείο για 4 μέρες.
Αν θέλουμε να τη χρωματίσουμε ρίχνουμε προς το τέλος ή κακάο ή χρώματα ζαχαροπλαστικης!!!!!
Νηστίσιμος γύρος με μανιτάρια
Υλικά
2 μερίδες
4 μεγάλα άσπρα μανιτάρια
2 κσ λάδι
2 κγ μιξ μπαχαρικών για γύρο
2 σκελίδες σκόρδο
2 σκελίδες σκόρδο
1 μερίδα τηγανιτές πατάτες
2 έτοιμες πίτες για γύρο
Μουστάρδα
Κρεμμύδι
Εκτέλεση
Τα μανιτάρια για όσους δεν το γνωρίζουν δεν τα πλένουμε ποτέ.
Απλά τα σκουπίζουμε καλά για τυχόν χώματα που μπορεί να έχουν.
Αφαιρούμε με ένα μαχαίρι λίγο το κοτσάνι από κάτω.
Κόβουμε και τα μανιτάρια σε πολύ λεπτές φέτες και ρίχνουμε το μείγμα μπαχαρικών και το λάδι.
Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το σκόρδο, τα μανιτάρια και σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε. Θα δούμε ότι αρχίζουν να χάνουν όγκο, εμείς συνεχίζουμε.
Θέλουν να φύγουν όλα τα υγρά τους και να στεγνώσει το μανιτάρι. Έτσι θα έχει τη γεύση του γύρου.
Τα βγάζουμε στην άκρη και στο ίδιο σκεύος ψήνουμε τις πίτες.
Συναρμογουμε.. Πίτα, μουστάρδα, πατάτες, γύρο, ντομάτα, κρεμμύδι και σερβίρουμε!!!!!
TIPS
Αν δεν έχετε μιξ μπαχαρικών για γύρο φτιάξτε.
Θα χρειαστούμε 1/4 κγ από τα εξής μπαχαρικά :
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - μπαχάρι - κολιανδρο-δενδρολίβανο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ανάλογα με τις γεύσεις μας. Αν θέλουμε έντονη γεύση θα ρίξουμε παραπάνω ποσότητα στα μανιτάρια.
Φρέσκα φασολάκια
Και ποιος δε θυμάται τα φασολάκια μπλουμ της μαμάς, αχ καθε φορά που τα μαγείρευε με έπιανε τρέμουλο 🤣Δεν ήθελα ούτε να τα δω.
Πέρασαν τα χρόνια όμως και αναγκαστικά έπρεπε να τα φτιάξω κι εγώ..
Φασολάκια λοιπόν καλό μαγειρεμένα,όχι πολύ βρασμένα και με σάλτσα πηχτή που δεν τρέχει απ το πιρούνι.
Πάμε να τα φτιάξουμε.
Αν πάρετε ένα κιλό φασολάκια μετά το καθάρισμα να ξέρετε θα μείνουν περίπου 850 γρ,οπότε υπολογίστε τις μερίδες.
Υλικά
1 κιλό φασολάκια φρέσκα
2 μέτρια κρεμμύδια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα μαϊντανό
2 μέτριες ντομάτες το χυμό τους
Αλάτι πιπέρι
1/2 κγ ζάχαρη
1 /2 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε τα φασολάκια σε τρεχούμενο νερό. Κόβουμε τις άκρες και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στη μέση. Αν έχουν "σκοινιά" ίνες δηλαδή, τα καθαρίζουμε με ένα μαχαίρι γύρο γύρο..
Κόβουμε το κρεμμύδι με ένα μαχαίρι και ποτέ στον τρίφτη.
Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σωταρουμε για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το λάδι. Προσθέτουμε τα φασολάκια καλά στραγγισμένα από νερά και τα αφήνουμε στο λάδι για 5 λεπτά περίπου ανακατεύοντας προσεκτικά. Σβήνουμε με τη ντομάτα, προσθέτουμε τη ζάχαρη για την οξύτητα της ντομάτας και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Προσθέτουμε το νερό και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει και να μείνει με το λάδι του. Στο τελευταίο τέταρτο προσθέτουμε το μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
ΤIPS
Μπορούμε να κάνουμε το φαγητό μας χωρίς λάδι
Θα βάλουμε τη ντομάτα με το κρεμμύδι να πάρουν μια βράση και θα προσθέσουμε τα φασολάκια. Ρίχνουμε το νερό και όλα τα υπόλοιπα ως έχουν. Είναι το ίδιο νόστιμο!!!!
Χορτόσουπα χωρίς λάδι βελουτέ
Αν και εσάς τα παιδιά σας λατρεύουν τις σούπες βελουτέ αλλά δεν συμπαθούν τα λαχανικά όπως τα δικά μου, δεν έχετε παρά να φτιάξετε αυτή την σούπα. Είμαι σίγουρη ότι θα την λατρέψουν. Δοκιμάστε να βάλετε τα λαχανικά που δεν συμπαθούν. Βράστε και μετά περάστε τα από μπλέντερ να γίνει βελουτέ. Θα ενθουσιάσουν.
Υλικά
6 μερίδες
3 μέτριες πατάτες
2 καρότα
2 κρεμμύδια ξερά
Φυλλα σέλινο
Λίγα πατζαρόφυλλα
1/2 κούπα σπανάκι
1/2 κούπα λάχανο
1 /4 κουπας φασολάκια
Λίγο μπρόκολο
1 κολοκυθάκι
1 ντομάτα
Αλάτι
Πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά μας και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια ακανόνιστα γιατί στο τέλος θα τα άλεσουμε.
Γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό, να σκεπάζονται.
Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά μας.
Σουρώνουμε αλλά κρατάμε το ζουμί τους.
Με ένα ροβδομπλεντερ πολτοποιούμε τα λαχανικά και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα με όσο ζούμε χρειάζεται,αναλογα με το ποσό πηχτή θέλουμε τη σούπα μας.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και λεμόνι.
Κρύα ή ζέστη είναι το ίδιο νόστιμη.
TIPS
Όσα περισσότερα λαχανικά πρόσθετε τόσο πιο νόστιμη γίνεται η σούπα.
Αν περισσέψει ζωμός τον κρατάτε σε πάγο θήκες και τον προσθέτετε σε φαγητά.
Μην προσθέσετε πιπεριές στη σούπα βγάζει μια πικρή γεύση στο τέλος.
Επίσης αν βάλετε πράσο θέλει λίγη ώρα βράσιμο παραπάνω. Βάλτε τα πράσα πρώτα και μετά από λίγη ώρα προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά.
ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΑ
Για τους λάτρεις της καρύδας και όχι μόνο. Ινδοκάρυδα σαν του ζαχαροπλαστειου
Συνταγή
250 γρ.ινδική καρύδα
250 γρ .ζάχαρη
1 κσ. αλεύρι γ.ο.χ
4 μέτρια αυγά
15 μαρασκινο κερασάκια .( τα κόβουμε στη μέση)
Εκτέλεση
Σε μια σκεύος ρίχνουμε την καρύδα,τη ζάχαρη , το αλεύρι και ανακατεύουμε τα υλικά μας.
Χτυπαμε τα αυγά μας σε άλλο σκεύος και τα ρίχνουμε στο μείγμα της καρύδας ,και ανακατευουμε να ενωθούν καλά .
Βαζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής (χωρίς κάποιο απο τα εξαρτήματα του)την μαλακή ζύμη μας.
Σε ταψάκι με αντικολλητικο χαρτι κάνουμε ροζετες και τοποθετούμε από μισό κερασάκι σε κάθε ροδετα και τα αφήνουμε για 1 ώρα όπως είναι στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 200 β για 12- 15 λ, ανάλογα το φούρνο .
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 200 β για 12- 15 λ, ανάλογα το φούρνο .
Η δόση θα μας βγάλει 29 με 30 κομμάτια.
Η συνταγή είναι της Γιούλας Χοντή
Η συνταγή είναι της Γιούλας Χοντή
Φωτογραφία και εκτέλεση
ΑΝΑΣΤΑΣΊΑ ΣΠΗΛΙΟΥ
TIPS.
Πριν βάλουμε το μείγμα στη σακούλα ζαχαροπλαστικης περνάμε με λίγο λάδι την εσωτερική επιφάνεια της σακούλας, έτσι δεν θα μείνει ποσότητα στα τοιχώματα.
Πορτοκαλόπιτα. Η πιο ωραία και λαχταριστή που έχω φτιάξει. Τη βρήκα τυχαία σε ένα τετράδιο συνταγών, ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια την έχω και από πότε έχω να τη φτιάξω. Θυμάμαι μόνο πως ένα διάστημα την έφτιαχνα κάθε βδομάδα και την απολαμβάναμε με φίλους!!!
Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας
4 μέτρια αυγά
200 γρ ζάχαρη
180 ml ηλιέλαιο
200 γρ χυμό πορτοκαλιού
350 γρ γιαούρτι
4 βανίλιες
3 κγ μπέικιν
140 γρ αλεύρι
Σιρόπι
460 γρ ζάχαρη
500 ml νερό
200 γρ φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
4 κσ κονιάκ ή λικέρ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι εκτός απ το κονιάκ να βράσουν για 10 λεπτά. Τέλος αφού κατεβάσουμε απ το μάτι της κουζίνας προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Παίρνουμε τα φύλλα κρούστας και με ένα μαχαίρι τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λουρίδες. Αφήνουμε για λίγη να στεγνώσουν,μισή ώρα περίπου
Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά για λίγα λεπτά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στη συνέχεια το λάδι, το χυμό, το γιαούρτι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο με τις βανίλιες και το μπέικιν.
Ρίχνουμε στο μείγμα σιγά σιγά τα κομμένα και ξερά φύλλα κρούστας.
Έχουμε περάσει ένα ταψάκι 35×28 με βούτυρο .
Βάζουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα σκούρο χρυσάφι.
Μόλις βγάλουμε το γλυκό απ το φούρνο σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι και μετά κόβουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Ψωμί ολικής με σπόρους τσία και ηλιόσπορους !!
Υλικά
500 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
25 γρ νωπή μαγιά ή 1 φακελάκι ξερή
1/4 κγ αλάτι
2 κσ σπόρους τσία
2 κσ ηλιόσπορο
2 κσ λιναροσπορο
2 κσ λιναροσπορο
340 γρ χλιαρό νερό
Εκτέλεση
Σε ένα βάθη μπόλ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τους σπόρους και ζυμώνουμε καλά για 3 με 4 λεπτά.
Κάνουμε το ζυμάρι μια μπάλα και το αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη για 3 τέταρτα της ώρας.
Παίρνουμε και απλώνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας μας και ζυμώνουμε για άλλη μια φορά για 2 λεπτά.
Χωρίζουμε στη μέση το ζυμάρι και του δίνουμε μακρόστενο σχήμα.
Έχουμε έτοιμη μια γάστρα με λαδόκολλα.
Βάζουμε το ψωμί μέσα το σκεπάζουμε με το καπάκι ή μια λαδόκολλα και το αφήνουμε να φουσκώσει για μισή ώρα.
Αλευρωνουμε το ψωμί και χαράζουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.
Tips
Αν ψήσουμε το ψωμί σε σκεπασμένη γάστρα βγάζοντας το θα είναι μαλακή η κορα.
Αν το ψήσουμε σε βρεγμένη λαδόκολλα η κορα του θα είναι πιο κρατσανιστη.
Πριν δωσουμε σχήμα στο ψωμί μας προσθέτουμε προαιρετικά ελιές και ρίγανη ή και πιπεριές.
Λιγκουίνι με μπέικον λουκάνικα βραστά και κρέμα γάλακτος
Υλικά
500 γρ Λιγκουίνι
1 μέτριο κρεμμύδι
40 γρ βούτυρο
200 γρ μπέικον
4 λουκάνικα βραστά τύπου Φραγκφούρτης
400 γρ κρέμα γάλακτος
Αλάτι - πιπέρι μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Πριν τα σουρώσουμε κρατάμε μισό φλιτζάνι απ το ζουμί που βράζουν .
Σε αντικολλητικο τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο να κάψει ρίχνουμε το μπεικιν με τα λουκάνικα κομμένα σε μικρά κομμάτια και σωταρουμε για λίγα λεπτά . Ρίχνουμε το ζωμό και περιμένουμε να εξατμιστεί.Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει.Στο τέλος ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Προσθέτουμε τα Λιγκουίνι και ανακατεύουμε .
Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο κασέρι της αρεσκείας σας !!!
Follow
Συντομογραφίες
κ.γ=κουταλάκι του γλυκού
κ.σ=κουταλιά της σούπας
Αλεύρι γοχ =αλεύρι για όλες τις χρήσεις
φλ=φλιτζάνι
Ltr=λίτρο
ABOUT ME
Καλώς ήρθες στο mpaxari & kanela. Είμαι η Θεοδώρα Παπαλιάγκα, δεν είμαι σεφ, λατρεύω όμως τη μαγειρική,και προσπαθώ για το καλύτερο. ">
ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ
νηστισιμα
163
Γλυκά
100
νηστίσιμα φαγητά
60
φαγητά
60
Κεικ
48
Πίτες-πιτάκια
44
νηστίσιμα γλυκά
44
Αλάδωτα
38
Ζύμες
38
κουλουράκια-βουτήματα
30
Αρτοσκευάσματα
29
Θαλασσινά
26
σοκολάτα
23
παγωτά
20
Ζυμαρικά
18
Σιροπιαστά
18
ορεκτικά
17
Κιμάς
16
Πουλερικά
15
Οσπρια
13
Σούπες
13
Γλυκά κουταλιού
12
Μοσχάρι
12
Τσουρέκια
12
τυριά
12
χριστούγεννα
12
Σνακ
11
Ρύζι
10
Σάλτσες
10
Χοιρινο
10
πασχαλινά
10
πατάτες
10
light
8
Λαδερά
8
Σαλάτες
8
Χρήσιμα
8
κεράσματα
8
Αυγά
7
Μαρμελάδες
7
Μπριος
7
παντεσπάνι
6
Μανιτάρια
5
κρουασαν
5
Ντιπς
4
σαντιγί
4
σφολιάτα.
3
σόγια
3
Μπεσαμέλ
2
Αρνι
1
Σνακ.
1
Φόρμα επικοινωνίας
Οι φωτογραφίες και τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Απαγορεύεται η αναδημοσιεύση χωρίς την συγκατάθεση μου. Από το Blogger.