Κανελόνια με κιμά.
Υλικά
800 γρ κιμά μοσχαρίσιο1 πακέτο κανελόνια
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
5 ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες ή σάλτσα ντομάτας σε χάρτινη συσκευασία.
1/2 κ.γ κανέλας
150 γρ. κεφαλοτύρι (τριμμένο)
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Σάλτσα
500 γρ σάλτσα ντομάτας
1 /4 κούπας ελαιόλαδο
2 κούπες νερό
2 κσ πελτέ
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον κιμά
και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό,σκεπάζουμε με το καπάκι του και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του, να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και μετά ρίχνουμε το τυρί.
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε τον κιμά
και ανακατεύετε καλά μέχρι να τσιγαριστεί.Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το τυρί και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό,σκεπάζουμε με το καπάκι του και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει και να μείνει με το λάδι του, να μην έχει καθόλου υγρά. Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και μετά ρίχνουμε το τυρί.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα :Ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας σε ένα κατσαρολάκι, ρίχνουμε το λάδι, τον πελτέ, το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά, τέλος τη ρίγανη, η σάλτσα πρέπει να γίνει πηχτή . Απλώνουμε τη σάλτσα σε ταψί, υπολογίζουμε να χωράνε τα κανελόνια .
Με ένα κουταλάκι του γλυκού γεμίζουμε τα κανελόνια και τα απλώνουμε πανω απ τη σάλτσα, ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο κασέρι, καλύπτουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και τα βάζουμε να ψηθούν στους 220 βαθμούς για 30 με 40 ανάλογα το φούρνο. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο λαδόκολλα και είναι έτοιμο. Εδώ αν θέλουμε ρίχνουμε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα και τα ξαναβάζουμε στο φούρνο άλλα 10 λεπτά να λιώσει η μοτσαρέλα για έξτρα γεύση .
Διαβάστε περισσότερα: http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/kanelonia-me-kima/
Διαβάστε περισσότερα: http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/kanelonia-me-kima/
Παγωτό πραλίνα
Υλικά
500γρ κρέμα γάλακτος1γάλα ζαχαρούχο
100ml γάλα εβαπορέ
400 nucrema ION ή αλλη πραλίνα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.Ρίχνουμε στο μείγμα της κρέμας εναλλάξ τα δυο γάλατα και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα παγωτού,στο τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και τη nucrema ION και ανακατεύουμε ελαφρά.Αν θέλετε προσθέστε και κομμάτια σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο κατάψυξης και το αφήνουμε περίπου 5 ώρες
Παγωτό μαρμελάδα φράουλα!!!!
Υλικά
500 ml φυτική κρέμα γάλακτος
1 τενεκεδάκι γάλα εβαπορέ
1 τενεκεδάκι γάλα ζαχαρούχο
300 γρ μαρμελάδα φράουλα
2 βανίλιες σκόνη
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και στη μεσαία ταχύτητα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει.
Ρίχνουμε στο μείγμα της κρέμας εναλλάξ τα δυο γάλατα και συνεχίζουμε το χτύπημα άλλα 4 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα,στο τέλος ρίχνουμε τις βανίλιες και τη μαρμελάδα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε δοχείο κατάψυξης και το αφήνουμε περίπου 5 ώρες
Πατάτες φούρνου με μουστάρδα και barbeque souse
Υλικά
1,5 κιλό πατάτες2 κ.σ μουστάρδα
3 κ.σ. barbeque souse
1/4 κούπας ελαιόλαδο
Χυμός 1 λεμονιού
αλάτι πιπέρι
κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες περίπου στο ίδιο μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι,το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα,το χυμό λεμονιού και τη barbeque souse. Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό,σκεπάζουμε με μια λαδόκολλα και ψήνουμε για 40 λεπτά. Βγάζουμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσουν καλά οι πατάτες μας. Διαβάστε περισσότερα: http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/patates-foyrnoy-me-moystarda-kai-barbeque-souse/
Σαραγλί με παγωτό
Υλικά
450 γρ φύλλο Βηρυτού
200 γρ βούτυρο
Σιρόπι
300 ml νερό150 γρ ζάχαρη
Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε μια βέργα ώστε να τυλιχτεί εκεί το σαραγλί μας για να το γεμίσουμε μετά με το παγωτό..Ένας τρόπος είναι το χαρτόνι. Θα το κόψουμε με ένα ψαλίδι στα 35 εκ.και θα το στρίψουμε ρολό και θα το ντύσουμε με αλουμινόχαρτο.Έτσι έχουμε έτοιμα καλούπια.
Ξεκινάμε τωρα με τα φύλλα.Παίρνουμε δυο φύλλα και χωρίς να τα λαδώσουμε τα τυλίγουμε στή βέργα μας που έχουμε βουτυρώσει λίγο για να μπορέσουν να ξεκολλήσουν μετά τα σαραγλί μας εύκολα. Τυλίγουμε σουρώνουμε να κάνει τις γνωστές ζάρες και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.Παίρνουμε το βούτυρο και σε ενα κατσαρολάκι το ζεσταίνουμε μέχρι να κάψει καλά καλά.Περιχύνουμε τα σαραγλί μας με το καυτό βούτυρο και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι,το βράζουμε για 6 λεπτά.Αφού βγάλουμε τα σαραγλί από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε τα σαραγλί μας περίπου 4 δάχτυλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Τα βουτάμε στο χλιαρό σιρόπι και τα βγάζουμε αμέσως. Εχουμε έτοιμο παγωτό της αρεσκείας μας και με ενα κουταλάκι γεμίζουμε τα σαραγλί μας και τα βάζουμε στην κατάψυξη για λίγες ώρες πριν τα απολαύσουμε!!!!! Μπορούμε να κάνουμε και λίγα τρίγωνα,απλά θέλει να τα βγάλουμε πιο γρήγορα από ότι τα σαραγλί.Επίσης δεν πετάμε τίποτα,ακόμα και τα τρίμματα που περισσεύουν καθώς στρίβουμε τα φυλλα να βγουν απο τις βέργες ,τα αξιοποιούμε.Εγώ έκανα παγωτό με γεύση μπακλαβά. Για το μπακλαβά... Όπως αφαιρούσε τα σαραγλί απ τις βέργες τρίβονταν κάποια φύλλα, Αυτά τα τρίμματα τα έριξα μέσα στο σιρόπι που περίσσεψε, κι έριξα 1 χούφτα καρύδι καβουρδισμένο 1/2 κγ κανέλα 1 κ γ ζάχαρη ελάχιστο γαρύφαλλο, τα ανακάτεψε και τα έριξα στο μείγμα παγωτού (ότι συνταγή για παγωτό φτιάξεις.)
Γεμιστά
Υλικά
1 μεγάλο κρεμμύδι
8 ντομάτες μεγάλες ώριμες8 πιπεριές μεγάλες
1/2 ματσάκι μαϊντανο
1 σκελίδα σκόρδο
4-5 φυλλα δυόσμο
400 γρ ρύζι Καρολίνα
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τις πιπεριές και τις ντομάτες.
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και πιπεριές που έχουμε για γέμισμα, ώστε να ανοίγει σαν καπάκι.
Αδειάζουμε τη σάρκα της ντομάτας και της πιπεριάς και κρατάμε τη σάρκα (πιπεριές)χωρίς τα σπόρια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και το τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα την σάρκα της πιπεριάς ψιλοκομμένη αλάτι πιπέρι και ελάχιστη ζάχαρη, και τέλος το ρύζι.
Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε 10 λεπτά πριν γεμίσουμε τα λαχανικά μας.
Τις τοποθετούμε σε ταψί.
Δεν τις γεμίζουμε μέχρι πάνω γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο.
Προσθέτουμε λίγο νερο 1/2 ποτήρι γιατι βγάζουν υγρά τα λαχανικά μας.
Προσθέτουμε λίγο λάδι απο πάνω.
Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 50 λεπτακια περίπου.
Σπιτικός γύρος
Γύρος ονομάζεται το έδεσμα που αποτελείται από κομμάτια χοιρινού κρέατος. Τον νοστιμότερο γύρο τον κάνει κρέας από το σπάλα. Συνήθως ένας γύρος με αλάδωτη πίτα έχει γύρω στις 350 με 400 θερμίδες.Γύρος Χοιρινός. Εκλεκτό φρέσκο χοιρινό κρέας μαριναρισμένο για 3 ώρες.
Υλικα
1 κιλό κρέας από χοιρινή σπάλα1/2 κ.γ αλάτι
1/2 κ.γ πιπέρι
1/2 κ.γ ρίγανη
1/4 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 κ.γ μουστάρδα σε σκόνη
1/4 κ.γ κόλιανδρο
1/4 κ.γ κύμινο
3 κ.σ λάδι
Εκτέλεση
Μπορείτε επίσης να πάρετε έτοιμο μείγμα για γύρο . Ζητάμε απο τον κρεοπώλη να μας κόψει τη σπάλα σε λεπτές φέτες. Πλένουμε τις φέτες και τις αφήνουμε να στραγγίσουν καλά.Ετοιμάζουμε το μείγμα σε ενα μπολάκι. Προσθέτουμε τη μαρανάδα μας στο μπολ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, προσθέτουμε το λάδι και τα αφήνουμέ για 3 ωρες ή ολη νύχτα. Τοποθετούμε το μαριναρισμένο κρέας σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 με 50 λεπτα. Βγάζουμε τις φέτες και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε λεπτά φετάκια όπως ο γύρος. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και τζατζίκι ή κέτσαπ μουστάρδα.Αν τα μπαχαρικά σας φανούν υπερβολικά βάλτε λιγότερη ποσότητα ή άλλα της αρεσκείας σας
Αρωματική μαρμελάδα ροδάκινο βερίκοκο
Αξιοποιούμε τα ώριμα ροδάκινα του καλοκαιριού κάνοντάς τα μια ωραιότατη μαρμελάδα. .Δυο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα σε μια μαρμελαδά.
Θα χρειαστούμε
1 κιλο βερίκοκα ώριμα
1 κιλό ροάκινα ώριμα
1200 γρ ζάχαρη
Χυμός 1 λεμονιού λεμονιού
Πως τη φτιάχνουμέ
Πλένουμε καθαρίζουμε τα φρούτα απο το κουκούτσι τους αλλα οχι τη φλούδα τους.Τα βάζουμε κομμένα σε φαρδιά κατσαρόλα(μπορείτε αν θέλετε να τα πολτοποιήσετε κιόλας) σε στρώσεις,βερίκοκα ροδάκινα ζαχαρη,αφήνουμε 2 ώρες και μετα το 2ωρο χωρις να προσθέσουμε νερό ξεκινάμε να τα βράζουμε.Ξαφρίζουμε λίγο στην αρχή και χαμηλώνουμε τη φωτιά.Θέλουν πάνω απο μισή ωρα βράσιμο .Βγαζουμε λιγο σε ενα πιατακι και με το κουταλι κανουμε μια αυλακιά πανω στην μαρμελαδα αν απλωσει θελει λιγο ακομα βρασιμο αν στεκεται σημαινει οτι ειναι ετοιμη. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και βράζουμε για 2 λεπτά ακόμα. Μοιράζετε τη μαρμελάδα οσο ειναι ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα. Βαζουμε τα βαζα σε ταψακι να αποστειρωθουν(στο φουρνο με καπακια ανοιχτα για15λεπτα) και ζεστη οπως ειναι γεμιζουμε τα βαζα κλεινουμε και αναποδογυριζουμε.
Μελαχροινή ή καρυδοπιτα.
Η συνταγή ειναι της πεθεράς μου......ειναι πολυ παλια και γιαυτο η δοσολογια ειναι σε κεσεδακια.
Υλικα
5 αυγά
2κεσεδακια ζάχαρη (400 γρ)
2κεσεδακια αλεύρι γ.ο.χ (260 γρ)
1 γιαούρτι 200γρ
250 γρ καρύδι τριμμένο
3 κ.γ μπεικιν
1 κ.γ σοδα
1 κ.γ κανέλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη( 680γρ)
3,5κεσεδακια νερό (830ml)
Εκτελεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι το μπεικιν τη σόδα την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα Καρύδια. Ριχνουμε το μείγμα σε βουτυρομενο ταψί διαμετρου 34 εκατοστων και ψήνουμεσε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς για 1ωρα. Αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Ετοιμάζομαι το σιρόπι.. βράζουμε 5 λεπτα και όπως είναι ζεστό το σιροπι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό. Σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό ή στην καλύτερη με 2 κουταλιές μερεντα(δοκιμασμενο) Καλή επιτυχία!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα: http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/melachroini-i-karydopita/
Η συνταγή ειναι της πεθεράς μου......ειναι πολυ παλια και γιαυτο η δοσολογια ειναι σε κεσεδακια.
Υλικα
5 αυγά
2κεσεδακια ζάχαρη (400 γρ)
2κεσεδακια αλεύρι γ.ο.χ (260 γρ)
1 γιαούρτι 200γρ
250 γρ καρύδι τριμμένο
3 κ.γ μπεικιν
1 κ.γ σοδα
1 κ.γ κανέλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη( 680γρ)
3,5κεσεδακια νερό (830ml)
Εκτελεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι το μπεικιν τη σόδα την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα Καρύδια. Ριχνουμε το μείγμα σε βουτυρομενο ταψί διαμετρου 34 εκατοστων και ψήνουμεσε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς για 1ωρα. Αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Ετοιμάζομαι το σιρόπι.. βράζουμε 5 λεπτα και όπως είναι ζεστό το σιροπι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό. Σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό ή στην καλύτερη με 2 κουταλιές μερεντα(δοκιμασμενο) Καλή επιτυχία!!!!!!!
Διαβάστε περισσότερα: http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/melachroini-i-karydopita/
Μελαχροινή ή καρυδοπιτα.
Η συνταγή ειναι της πεθεράς μου......ειναι πολυ παλια και γιαυτο η δοσολογια ειναι σε κεσεδακια.
Υλικά
5 αυγά2κεσεδακια ζάχαρη (400 γρ)
2κεσεδακια αλεύρι γ.ο.χ (260 γρ)
1 γιαούρτι 200γρ
250 γρ καρύδι τριμμένο
3 κ.γ μπεικιν
1 κ.γ σοδα
1 κ.γ κανέλα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Σιρόπι
3 κεσεδάκια ζάχαρη( 680γρ)
3,5κεσεδακια νερό (830ml)
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι το μπεικιν τη σόδα την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα Καρύδια. Ριχνουμε το μείγμα σε βουτυρομενο ταψί διαμετρου 34 εκατοστων και ψήνουμεσε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς για 1ωρα. Αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Ετοιμάζομαι το σιρόπι.. βράζουμε 5 λεπτα και όπως είναι ζεστό το σιροπι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό. Σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό ή στην καλύτερη με 2 κουταλιές μερεντα(δοκιμασμενο) Καλή επιτυχία!!!!!!!
Εκτελεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το αλεύρι το μπεικιν τη σόδα την κανέλα το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος τα Καρύδια. Ριχνουμε το μείγμα σε βουτυρομενο ταψί διαμετρου 34 εκατοστων και ψήνουμεσε προθερμασμένο φουρνο στους 170 βαθμούς για 1ωρα. Αφηνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά. Ετοιμάζομαι το σιρόπι.. βράζουμε 5 λεπτα και όπως είναι ζεστό το σιροπι ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά στο κρύο γλυκό. Σερβίρεται με μια μπάλα παγωτό ή στην καλύτερη με 2 κουταλιές μερεντα(δοκιμασμενο) Καλή επιτυχία!!!!!!!
Πίτσα με αφράτο ζυμάρι
Η ΠΙΤΣΑ είναι φαγητό αποτελούμενο από ψημένη ζύμη και μείγμα λαχανικών ή και αλλαντικών. Ένα κομμάτι πίτσας με αφράτη ζύμη έχει 290 θερμίδες περίπου. Προσθέστε τα αγαπημένα σας υλικά και φτιάξτε μία πεντανόστιμη πίτσα.Για δύο ταψιά κουζίνας θα χρειαστούμε
Για το ζυμάρι
800 γρ αλεύρι γ.ο.χ
500 ml χλιαρό νερό
2 φακελάκια μαγιά
1 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
Για τη σάλτσα
1 φλ. τσαγιού πελτέ ντομάτας
100 ml νερό
αλάτι ρίγανη πιπέρι φρέσκο θυμάρι
Τα τυριά και τα αλλαντικά που θα βάλετε από πάνω επιλέξτε τα εσείς ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις ορέξεις σας! Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι τη μαγιά λάδι αλάτι ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Έπειτα προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε μέχρι να νιώσουμε τη ζύμη μας αφράτη και μαλακή.Τη σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μισή ώρα να φουσκώσει.Ετοιμάζουμε τη σάλτσα σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα υλικά και βράζουμε για 3 λεπτά. Όταν το ζυμαράκι μας είναι έτοιμο ανοίγουμε στο πάχος και στο μήκος που θέλουμε. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 12 λεπτά περίπου ανάλογα με το πάχος του.
Follow
Συντομογραφίες
κ.γ=κουταλάκι του γλυκού
κ.σ=κουταλιά της σούπας
Αλεύρι γοχ =αλεύρι για όλες τις χρήσεις
φλ=φλιτζάνι
Ltr=λίτρο
ABOUT ME
Καλώς ήρθες στο mpaxari & kanela. Είμαι η Θεοδώρα Παπαλιάγκα, δεν είμαι σεφ, λατρεύω όμως τη μαγειρική,και προσπαθώ για το καλύτερο. ">
ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΙΔΕΣ;
ΔΕΣ ΤΗΝ ΕΤΙΚΈΤΑ
νηστισιμα
163
Γλυκά
100
νηστίσιμα φαγητά
60
φαγητά
60
Κεικ
48
Πίτες-πιτάκια
44
νηστίσιμα γλυκά
44
Αλάδωτα
38
Ζύμες
38
κουλουράκια-βουτήματα
30
Αρτοσκευάσματα
29
Θαλασσινά
26
σοκολάτα
23
παγωτά
19
Ζυμαρικά
18
Σιροπιαστά
18
ορεκτικά
17
Κιμάς
16
Πουλερικά
15
Οσπρια
13
Σούπες
13
Γλυκά κουταλιού
12
Μοσχάρι
12
Τσουρέκια
12
τυριά
12
χριστούγεννα
12
Σνακ
11
Ρύζι
10
Σάλτσες
10
Χοιρινο
10
πασχαλινά
10
πατάτες
10
light
8
Λαδερά
8
Σαλάτες
8
Χρήσιμα
8
Αυγά
7
Μαρμελάδες
7
Μπριος
7
κεράσματα
7
παντεσπάνι
6
Μανιτάρια
5
κρουασαν
5
Ντιπς
4
σαντιγί
4
σφολιάτα.
3
σόγια
3
Μπεσαμέλ
2
Αρνι
1
Σνακ.
1
Φόρμα επικοινωνίας
Οι φωτογραφίες και τα άρθρα αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία. Απαγορεύεται η αναδημοσιεύση χωρίς την συγκατάθεση μου. Από το Blogger.