Υλικά
✔️220 γρ μαργαρίνη soft
✔️150 γρ ζάχαρη άχνη
✔️100 ml ηλιελαιο
✔️100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
✔️2 βανίλιες
✔️500 γρ αλεύρι φαρίνα
Γέμιση
✔️4 μεγάλα μήλα
✔️2 κσ ζάχαρη
✔️2 κγ κανέλα
Εκτέλεση
1️⃣ Για να φτιάξουμε τα μηλοπιτάκια θα χρειαστεί να φτιάξουμε πρώτα τη ζύμη για πάστα φλωρα. Βάζουμε σε ένα μπολ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη και το χυμό,χτυπάμε καλά με ένα σύρμα Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο συνεχίζουμε να χτυπάμε.
2️⃣ Η ζύμη μας θα είναι αρκετά μαλακή.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου.
3️⃣ Βγάζουμε από το ψυγείο και παίρνουμε τα 3/4 της ζύμης. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια 40 γρ το καθένα.Έχουμε πρόχειρο το ταψακι για μαφινς και σε κάθε θήκη βάζουμε από ένα κομμάτι ζύμης και το στρώνουμε με το χέρι μας.
4️⃣ Συνεχίζουμε και με το υπόλοιπο μείγμα και βάζουμε τα πιτάκια στο ταψάκι.
5️⃣ Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τα μήλα,ρίχνουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σε κάθε πιτάκι 1 κσ από το μείγμα μήλου.
6️⃣ Το υπόλοιπο κομμάτι της ζύμης θα το χρειαστούμε για διακόσμηση . Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολα και ανοίγουμε φύλλο 1,5 εκ. με ένα κούπ πατ κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και το βάζουμε πάνω από κάθε πιτάκι.Πιέζουμε ελαφρά και βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αέρα για 25 με 30 λεπτά.
➡️ Η ζύμη θα μας βγάλει 24 μηλοπιτάκια