Θρεπτική και χορταστική σούπα με λαχανικά και κρέας μοσχάρι.. Δεν υπάρχει νοστιμότερη σουπιτσα, αρκεί να βρείτε καλό κρέας. Ζητήστε από τον κρεωπολη να σας κόψει κρέας κατάλληλο για σούπα (ελιά ή ποντίκι)
Υλικά
1 κιλό μοσχάρι σε κομμάτια4 μέτριες πατάτες
3 καρότα
Λίγα κλοναρακια σέλινο
1 πράσο
2 μεγάλα κρεμμύδια
Αλάτι πιπέρι
1φλιτζανι ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αν έχουμε χύτρα βράζουμε εκεί το κρέας μας να μαλακώσει καλά. Ρίξτε περίπου νερό μέχρι τη μέση της κατσαρόλας. Μόλις πάρει βράση κλείνουμε κι αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου.Χωρίς χύτρα χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερο νερό ώστε όταν βράσει το κρέας να έχει ζουμί αρκετό.
Όσο βράζει το κρέας ετοιμάζουμε τα λαχανικά... Τα κόβουμε σε μικρά κυβακια.
Προσθέτουμε τα λαχανικά στο βραστό κρέας και μαζί και το αλατοπίπερο και το λάδι. Αφήνουμε να βράσουν τα λαχανικά περίπου 20 λεπτά και όπως είναι ζέστη σερβίρουμε.
Tips :Αν σας φαίνεται πολύ η ποσότητα του κρέατος που βράσατε, τότε κρατήστε λίγο μαζί με ζουμί σε ένα μπολ στην κατάψυξη για άλλη χρήση. Εγώ πάντα βράζω περισσότερο κρέας και ζωμό και κρατάω μερίδες στην κατάψυξη.
Για έξτρα νοστιμιά προσθέστε στη σούπα ένα κύβο βοδινού.
Λαχανικά μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει.
Καλή επιτυχία!!!!