Σπανακοτυρόπιτα
Υλικά
750γρ σπανάκι2 πράσα
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκο
1 ματσακι τσουκνίδα
1 ματσακι λαπατα
1/2 κιλό τυρί
1 κιλό φύλλα βέργες ή χωριάτικο
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Εκτέλαση
Πλένουμε το σπανάκι και τα χόρτα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λάδι μισό ποτήρι περίπου και μαραίνομαι λίγο τα κρεμμύδια με το πράσο, ρίχνουμε και το σπανάκι καλά στραγγισμένο και το αφήνουμε να μαραθει. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε το τυρί πιπέρι και πριν ρίξουμε αλάτι δοκιμάζουμε τη γέμιση. Σε ενα λαδωμένο ταψί στρώνουμε 4 φύλλα και στο ενδιάμεσο λαδώνουμε πάλι. Ρίχνουμε λίγη απο τη γέμιση και στρώνουμε φύλλο, ξανά γέμιση και φύλλο μέχρι να τελειώσουν γέμιση και φύλλα. Ψήνουμε στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.Διαβάστε περισσότερα: http://mpachari-kai-kanela.webnode.gr/news/spanakotyropita/