Υλικά
Για τα γιουβαρλάκια:
✔️500γρ κιμάς μοσχαρίσιος
✔️1 τριμμένο κρεμμύδι
✔️ 3 κ. σ. ελαιόλαδο
✔️5 κ. σ. ρύζι Καρολίνα
✔️Λίγο ξερό δυόσμο
✔️1 αυγό
✔️Αλάτι πιπέρι
✔️1κύβο βοδινού
✔️Λίγο αλεύρι για να αλευρώσουμε
Για τη σούπα:
✔️1φλιτζανάκι του καφέ ρύζι για τη σούπα.
✔️1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο :
✔️3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
✔️Χυμό 1λεμονιου
Εκτέλεση:
1️⃣ Για να φτιάξουμε τα γιουβαρλάκια : Σε ένα βάθη μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, δυόσμο, τον κιμά, το αυγό, το τριμμένο κρεμμύδι, το ρύζι και ζυμώνουμε καλά. Βρέχουμε τα χέρια μας, πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.
2️⃣ Σε κατσαρόλα βάζουμε νερό λίγο πιο πανω απ τη μέση και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε ελαιόλαδο, τον κύβο και ρίχνουμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια . Αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα ως 40 λεπτά.
3️⃣ Ρίχνουμε το ρύζι, αφού πρώτα το πλύνουμε . Αφήνουμε να βράσει μαζί με τα γιουβαρλάκια για 10 λεπτά. Σβήνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 15 λεπτά πριν ετοιμάσουμε το αυγολέμονο.
4️⃣ Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο : Χτυπάμε στο ράβδο μπλέντερ πρώτα τα ασπράδια να αφρατέψουν καλά και να γίνουν σαν κρέμα ,στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε λίγο μέχρι να ενωθεί με τα ασπράδια,να πάρει το κίτρινο χρώμα δηλαδή απ' τους κρόκους.Τελος ρίχνουμε και το λεμόνι. Τραβάμε ζουμί απ την κατσαρόλα με μία κουταλιά καί τό ρίχνουμε στο αυγολέμονο σιγά σιγά μη μας κόψει το αυγολέμονο.Οσο ρίχνουμε το ζουμί στο αυγολέμονο εμείς χτυπάμε με το ράβδο μπλέντερ στη χαμηλή ταχύτητα.
5️⃣ Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε ελαφρά να ανακατευτεί. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.Και κρύα όμως είναι το ίδιο νόστιμη.